« Zpět

Zlatá koruna partnerem FINfestu. FINfest Jaro 2023: Náročné podmínky poradenské společnosti zvládly

| 26. května 2023 - 9:52 | Zprávy

Finančně poradenské společnosti procházely náročným obdobím. Přísnější regulaci i propad hypotečního trhu ovšem zvládly, shodli se generální ředitelé předních finančně poradenských společností na konferenci FINfest Jaro 2023 s podtitulem „Přežití vs. úspěch“.

Finanční poradenství v uplynulém roce čelilo několika zásadním výzvám. Propad hypotečního trhu v závěru loňského roku dosáhl i více než 80 % a postavil hypoteční zprostředkování na vedlejší kolej. Výpadek produkce se ale poradenským společnostem vesměs podařilo nahradit vyšší intenzitou v ostatních oblastech. Zejména vysoká inflace vytvořila příležitosti v pojištění, neboť je nezbytné aktualizovat pojistné smlouvy do nových podmínek. 

 

Česká národní banka (ČNB) navíc postavila před poradenské společnosti povinnost nahrávat a naslouchat všechny telefonní hovory investičních poradců a zprostředkovatelů s klienty i potenciálními klienty. I s touto novou regulatorní povinností si poradenské společnosti poradily a nalezly i technické řešení, které je hluboko pod očekávanými náklady, zaznělo v úvodním panelu „Poradci a provize zvítězí nad lží a nenávistí“ moderovaným Petrem Stuchlíkem, jednou z ikon finančně poradenského trhu v České republice.

 

Široký program konference nabídl finančním poradcům možnost rozšířit si rozhled i v nových trendech a technologiích.

 

„Děkujeme všem za účast. Letošní ročník FINfestu, jehož cílem je mj. kultivace finančně-poradenského trhu, naplnil naši představu. V rámci naší role platinového partnera jsme navíc dostali skvělou příležitost nabídnout účastníkům důležitá témata z oblasti zelených investic za účasti předních expertů. Zároveň jsme představili atraktivní fond WERO ČSEF SICAV a.s., podfond WERO AQUA. Pro příští rok budeme mít stejné, ne-li vyšší očekávání, a to opět v roli platinového partnera,“ uvedl Filip Mikulec, ředitel akvizice kapitálu WERO Holding.

 

„Největším přínosem pro nás byla možnost představit na workshopu poradcům napříč trhem naši mobilní klientskou aplikaci myPLANN. Poradci si ji mohli rovnou stáhnout a dodnes přes ni s námi komunikují a doptávají se na další a další věci. Z toho máme radost,“ ocenil Jan Šimek, PR ředitel broker poolové společnosti SAB servis, která patřila mezi hlavní partnery konference. 

 

“Jsme rádi, že jsme z pozice hlavních partnerů mohli podpořit FINfest, největší konferenci pro finanční profesionály v Česku. Náš workshop s názvem “Životní cyklus a boarding poradce” byl ve znamení představení letošních novinek nejen ze světa IT. Zatímco na našem stánku jsme vůbec poprvé použili prvek gamifikace, abychom konferenci něčím ozvláštnili, což si vysloužilo kladnou odezvu přítomných návštěvníků a vykouzlilo nejeden úsměv na tváři. Budu se těšit na další společné setkání," doplnil Jan Bartušek, výkonný ředitel Chytrého Honzy.

 

Konference FINfest je tradičně příležitostí pro networking. „Akce pro nás byla skvělou příležitostí k setkání s našimi obchodními partnery, konkurencí, lidmi z oboru, dalšími odborníky na trhu a ke sdílení zajímavých myšlenek a zkušeností,“ uvedl Štefan Tillinger, předseda představenstva společnosti OK KLIENT, která byla hlavním partnerem konference.

 

"Jsme velmi potěšeni, že jsme mohli přivítat takový počet vynikajících řečníků a účastníků, a že jsme mohli nabídnout tak bohatý program a příležitosti k networkingu. Poskytli jsme nejen inspiraci, ale také konkrétní informace, které pomohou našim účastníkům při jejich dalším profesním růstu," uzavřel Martin Viktora, ředitel konference FINfest, jejíhož programu se 75 řečníky ve 33 bodech programu v 5 sálech se 2. května 2023 zúčastnilo téměř 1000 finančních poradců. Konferenci podpořilo 35 významných partnerů.

 

O konferenci

FINfest je největším nezávislým festivalem finančních profesionálů v ČR. Nejvíce účastníků, diskusí, přednášek a workshopů, řečníků i vystavovatelů na jednom místě a v jeden den. Na festivalu můžete diskutovat se špičkami oboru: šéfové firem, přední zástupci producentů (pojišťoven, bank a investičních společností) a vedoucí zástupci státních i profesních organizací. Pečlivě si také vybíráme zajímavé trenéry, kouče, právníky, manažery a další přední experty.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.