« Zpět

Zapomeňte na léto. K úrazům dětí dochází nejčastěji v září, říká Allianz

| 13. září 2019 - 5:50 | Zprávy | Životní pojištění

Klidný návrat dětí do školy? Statistiky Allianz pojišťovny mluví jinak. Právě v září eviduje Allianz zvýšený počet nahlášených dětských úrazů. Dokonce vyšší, než během letních prázdnin. Druhým vrcholem po září je pak únor a březen, do něhož se promítají úrazy ze zimních sportů. Naopak z pohledu četnosti zranění je nejklidnějším prosinec. Ročně likvidátoři Allianz zaznamenají v průměru 8000 dětských úrazů a jejich počet má v posledních letech bohužel stoupající tendenci. A více než polovina těchto úrazů se stane mimo domov.

„Nejčastěji registrujeme zranění při odpočinkové činnosti, na hřišti, při turistice nebo při rekreačním sportu. Následují úrazy, které se stanou přímo ve škole, nebo při školních aktivitách – škola v přírodě, kroužky a potom také úrazy v silničním provozu,“ říká vedoucí likvidace životního a úrazového pojištění Allianz Eva Pištíková.

Počet úrazů má stoupající tendenci s narůstajícím věkem dítěte. Starší děti jsou totiž často bez rodičovského dozoru a od určitého věku na rodičovské rady příliš nedají. S přibývajícím věkem se mění i typy úrazů, které se dětem stávají.

„U předškoláků jsou to nejčastější tržné rány na hlavě, otřesy mozku, pohmožděniny a zlomeniny horních končetin, které se stanou hlavně po pádech. Mezi dost nebezpečné aktivity patří skákání na trampolíně, která je v dnešní době snad ve všech zahradách, a také úrazy při koupání či pádu do bazénu a bohužel v těchto případech jsou takto způsobené úrazy i fatální. Na dalším místě figurují i opařeniny horkou vodou,“ doplňuje Pištíková.

Naproti tomu rodiče školních dětí do 15 let hlásí úrazy způsobené v létě pádem z kola, pádem z na in-line bruslích nebo skateboardu. Jde obvykle o tržné rány a úplné či neúplné zlomeniny zápěstí. Z fotbalu a dalších míčových her jsou to pak poraněná kolena, kotníky, distorse prstů. Těžší úrazy jsou registrovány, zvlášť po prázdninách, v silničním provozu. Častěji jsou ve všech věkových kategoriích zraněni chlapci než dívky, které bývají opatrnější a méně riskují. Are you looking for an innovative way to learn about money? Look no further than aviator! Our aviator money game gives you the basic knowledge and tools to understand and manage your finances, while our online platform and spribe app provide added convenience. Aviator Spribe. Join our mission to help everyone secure their financial freedom today! #aviatormoneygame #aviatoronline #aviatorspribe

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.