« Zpět

Poranění páteře je nejobávanější vážný úraz

| 2. února 2016 - 11:47 | Zprávy | Životní pojištění

Lidé se z vážných úrazů nejvíce obávají poranění páteře a následného ochrnutí. Jako nejobávanější je v průzkumu společnosti STEM/MARK pro Pojišťovnu České spořitelny označila téměř polovina Čechů. Dalším nejvíce obávaným vážným úrazem je poranění hlavy, a to pro třetinu lidí. Na třetím místě pomyslného žebříčku obav z úrazů stojí poranění končetin, kyčle a pánve, ze kterých má strach více než pětina dotázaných.

„Úrazy páteře a hlavy se u nás řadí k nejčastějším vážným úrazům. V loňském roce nám klienti nahlásili přes tři tisíce pojistných událostí na úraz páteře a téměř čtyři tisíce na úraz hlavy,“ upozorňuje Petr Kohoutek, ředitel úseku pojištění Pojišťovny České spořitelny.

„Úrazy páteře jsou často spojené se zásadní změnou životního stylu. Pokud je jejich trvalým následkem i ochrnutí, zpravidla vyžadují také vysoké náklady na potřebnou bezbariérovou úpravu bytu,“ komentuje výsledky průzkumu Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny, a doplňuje: „Pojištění trvalých následků úrazu, které kryje právě ochrnutí po úrazu páteře, je u nás nejčastěji sjednávaným rizikem. Průměrně se pro tento případ naši klienti pojišťují na půl milionu korun. Je tedy vidět, že lidé na toto riziko pamatují a chrání tak sebe i svoji rodinu před možným dlouhodobým výpadkem příjmu – obvyklým následkem vážných úrazů.“

Naopak za nejméně obávané vážné úrazy lidé označili popáleniny (2 %), úrazy vnitřních orgánů nebo vnitřní krvácení (3 %) a pády (3 %).

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.