« Zpět

Pojišťovna České spořitelny sjednává bez papíru více než 15 % smluv

| 5. srpna 2015 - 10:25 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovna České spořitelny je jednou z prvních pojišťoven na českém trhu, která nabídla uzavření smluv digitální formou. Již rok si klienti mohou takto sjednat FLEXI životní pojištění. Od loňského července uzavřelo smlouvu na životní pojištění pomocí podpisového tabletu (SignPadu) již 5 500 klientů. Do bezpapírového sjednávání se za poslední rok zapojil každý čtvrtý externí obchodní partner. Novou formu podepisování s vlastnoručním digitálním podpisem využívá již 750 poradců a aktuálně tak podepisují více než 15 % všech sjednaných smluv.

Vlastnoruční digitální podpis s biometrickými charakteristikami umožňuje uzavřít smlouvu na pojištění plně v digitální podobě, což urychluje její zpracování, přispívá k vyšší bezpečnosti dokumentů a šetří čas i papír. „Podepisování pomocí SignPadu slaví v Pojišťovně České spořitelny první narozeniny a růst zájmu o něj nás utvrzuje v tom, že tato technologie má budoucnost,“ komentuje první výročí digitálního podepisování smluv Karolína Bachová, projektová manažerka oddělení rozvoje obchodu Pojišťovny České spořitelny, a dodává: „I v dalším roce se chceme soustředit na rozvoj digitálního podepisování. Od srpna jsme umožnili digitálně podepisovat žádosti o změnu smlouvy FLEXI životního pojištění a plánujeme rozšíření i na sjednávání dalších produktů.“
 
Poradci namodelují smlouvu přímo ve svém počítači, ke kterému připojí SignPad a klient se na něj podepíše stejně, jako by se podepisoval na papír. Zachyceny jsou pak kromě vizuální podoby podpisu také biometrické charakteristiky podpisu (tlak, rychlost a zrychlení), které podpisová aplikace ihned zašifruje a neoddělitelně připojí k dokumentu, a díky tomu je vlastnoruční digitální podpis chráněn proti zneužití.
 
Všechny potřebné dokumenty včetně podepsané nabídky má klient k dispozici v úložišti, do kterého se přihlásí prostřednictvím linku zaslaného e-mailem a kontrolního SMS kódu. Projekt vlastnoručního digitálního podpisu probíhá v rámci celé skupiny Vienna Insurance Group. 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.