« Zpět

Pojišťovna České spořitelny nejčastěji pojišťuje riziko trvalých následků úrazu

| 10. prosince 2015 - 10:27 | Zprávy | Životní pojištění

V Pojišťovně České spořitelny je letos nejčastěji sjednávaným rizikem pojištění trvalých následků úrazu. V rámci životního pojištění si jej sjednalo přes 80 procent klientů.

Druhým nejoblíbenějším rizikem je pojištění denního odškodného pro případ úrazu, které si pojistilo přes 70 procent klientů. A téměř šedesát procent klientů se pojistilo pro případ hospitalizace, jež tak skončila na třetím místě žebříčku nejčastěji sjednávaných rizik životního pojištění v tomto roce. Méně často sjednávaná rizika jsou invalidita a velmi vážná onemocnění. A to i přesto, že patří mezi ta nejvážnější s nejvýznamnějším dopadem na výši příjmů a dodatečných nákladů.

„Hlavním cílem životního pojištění je především finanční pokrytí dlouhodobého výpadku příjmu, který bývá důsledkem potřebného léčení z vážných nemocí a úrazů,“ komentuje žebříček nejčastěji sjednávaných rizik v životním pojištění Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny, a doplňuje: „Proto by lidé měli sebe a své blízké chránit především pro případ klíčových rizik, tedy smrti, invalidity a vážných nemocí a úrazů.“
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.