« Zpět

Podle PČS až polovina dětí vůbec nesportuje, přesto je rodiče častěji pojistí na úraz než na nemoc

| 9. června 2015 - 10:00 | Zprávy | Životní pojištění

Polovina dětí se vůbec nevěnuje nějaké sportovní aktivitě, denně sportuje jen každé třinácté dítě. Přesto je rodiče nejčastěji pojistí pro případ úrazu a jeho případným trvalým následkům. Na pojištění vážné nemoci Češi pamatují jen u každého druhého dítěte. Při výpadku příjmu z důvodu péče o dítě se spíš než na životní pojištění spoléháme na partnera a stát. Překvapivé závěry přinesl on-line výzkum, který pro Pojišťovnu České spořitelny zpracovala společnost Ipsos.

„Pro zdravý vývoj dítěte je pohyb velmi důležitý. Fakt, že se sportování vůbec nevěnuje polovina dětí, je zarážející. Paradoxně se i takové děti pojišťují hlavně na úrazy,“ říká Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny. „Závažnější jsou ale dlouhodobé nemoci, toto pojištění rodiče podceňují. Pětina z nich ani nepřemýšlela nad tím, kdo by jim dorovnal příjem ve chvíli, kdy by se museli starat o vážně nemocné dítě.“
 
Děti se vůbec nevěnují sportu. Několikrát týdně sportuje jen každé páté dítě. Do sportovních aktivit dětí jsme přitom ochotni investovat i 2 000 Kč ročně, tedy tolik, co do životní pojistky. Češi své potomky nejčastěji pojišťují pro případ úrazu a z obavy z jeho trvalých následků. Úrazové pojištění patří, spolu se stavebním spořením, k nejčastějším produktům, které pro děti sjednáváme. Každý čtvrtý rodič má dítě pojištěné na své smlouvě životního pojištění.
 
Výzkum pro Pojišťovnu České spořitelny realizovala společnost Ipsos pomocí on-line výzkumu na 1 017 respondentech ve věku 18 až 65 let.  
 
 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.