« Zpět

Podle Allianz je na českých silnicích poměrně nebezpečno

| 7. listopadu 2014 - 12:30 | Zprávy | Životní pojištění

Česká republika podle nové studie Allianz zaujímá v silniční úmrtnosti v Evropě 17. místo. Lépe než my jsou na tom naši sousedé v Německu (6. místo) a v Rakousku (9. místo). Horší je naopak situace na Slovensku, které skončilo na 20. místě anebo v Polsku, které zaujímá 26. místo.

V celosvětovém žebříčku se Česká republika ocitla na 36. pozici, což není zase tak špatný výsledek. Porovnáváno bylo totiž více než 180 zemí.
 
Každoročně zemře na silnicích ve světě 1,3 milionu lidí a více než 50 milionů se jich zraní. Na 100 tisíc obyvatel jich tak 18 přijde o život kvůli dopravním nehodám.
Na českých silnicích zemřelo vloni 583 lidí. Se 63 usmrcenými na milion obyvatel je naše země i nadále výrazně nad průměrem zemí EU.
 
Nová studie Allianz centra pro technologie kromě jiného také zjistila, že mladí lidé jsou ve světě nejčastěji oběťmi dopravních nehod a to bez ohledu na ekonomickou vyspělost jednotlivých zemí. Neuvěřitelných 31 procent všech smrtelných havárií totiž statistiky připisují právě lidem ve věku od 15 do 29 let. Na silnicích v celém světě tak každoročně vyhasne přes 400 tisíc mladých životů. Až za haváriemi zůstávají jako příčiny úmrtí v této věkové kategorii nemoci, drogy, sebevraždy, násilnosti a války.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.