« Zpět

Počet úrazů dětí začátkem školního roku roste

| 18. srpna 2016 - 9:52 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovna České spořitelny každoročně zaznamenává zvýšení počtu dětských úrazů na začátku školního roku. Ve srovnání s prázdninami jich loni bylo téměř o pětinu více. Nejvíce narostl počet úrazů dětí ve věku od 11 do 14 let, a to o více jak polovinu. Začátek školního roku tak pro děti bývá nejrizikovějším obdobím v roce.

„Vůbec nejčastější věk při úrazu dítěte na začátku školního roku je 12 let,“ uvádí Petr Kohoutek, ředitel úseku pojištění Pojišťovny České spořitelny, a doplňuje: „Ve škole se děti nejčastěji zraní při míčových hrách a výjimečné nejsou ani úrazy při pádu ze židle. V září a říjnu nám také opakovaně přibývají úrazy po pádu na kolečkových bruslích nebo při jízdě na kole.“
 
U věkových kategorií od 11 do 14 let a od 15 do 18 let v počtu úrazů výrazně vedou chlapci, mají jich až o polovinu více než dívky. Jiné je to v kategorii od 6 do 10 let, kde je úrazovost téměř vyrovnaná, mírně vedou chlapci. Tyto děti jsou také během školního roku více pod dozorem dospělých, a tak na začátku školního roku mají oproti starším dětem o něco méně úrazů než o prázdninách.
 
Nejvíce úrazů dětí v tomto období hlásí lidé z Jihočeského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Nejméně jich je naopak v kraji Karlovarském, Libereckém a v Praze.
 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.