« Zpět

PROFI CREDIT poskytl v roce 2013 úvěry v nominální hodnotě 7,4 miliardy korun

| 17. ledna 2014 - 12:24 | Zprávy | Bankovní úvěry

Společnost PROFI CREDIT stále posiluje svou pozici na evropském trhu poskytovatelů nebankovních úvěrů. PROFI CREDIT poskytl svým klientům v Česku, Polsku, na Slovensku a v Bulharsku za rok 2013 půjčky v nominální hodnotě 7,4 miliardy korun a meziročně si tak připsal nárůst o 40 %. Od února navíc začne nově poskytovat půjčky v Rusku.

Celkový objem úvěrů, které poskytl PROFI CREDIT v České republice přesáhl 2 miliardy, to je o 27 % víc než v roce 2012. Celkem uzavřela společnost v Česku více než 20 000 smluv. 82 % z toho tvoří spotřebitelské úvěry pro fyzické osoby, 18 % jsou podnikatelské úvěry. Vyplývá to z neauditovaných výsledků. „Jsme rádi, že se nám v Česku i přes velkou konkurenci daří stále růst. Zvyšuje se nejen podíl zaměstnaneckých půjček, ale velký zájem je i o podnikatelské úvěry, které vyhledávají především drobní živnostníci,“ říká k obchodním výsledkům marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Šmakal.
 
Závratný nárůst objemu poskytnutých úvěrů zaznamenal PROFI CREDIT v Polsku, kde půjčil klientům v přepočtu 2,6 miliard korun, což je o 70 % víc než v roce 2012. Pozadu nezůstalo ani sousední Slovensko, které si připsalo nárůst téměř o třetinu (30 %), klienti zde získali úvěry v nominální hodnotě 1,9 miliard korun. Dobré výsledky hlásí i bulharský PROFI CREDIT, tady se objem úvěrů zvedl meziročně o 22 % v přepočtu na 850 milionů korun. „Všechny země jsou pro nás úspěchem, zejména polský trh potvrdil svůj velký potenciál. Letos nás čeká další výzva. Spolu s J&T bankou vstupujeme v únoru do Ruska. První pobočky otevřeme v Petrohradu a prodej našich produktů bude probíhat prostřednictvím sítě úvěrových poradců,“ poodhaluje plány předseda představenstva a generální ředitel Profireal Group David Chour.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.