« Zpět

Novinka v portfoliu ČSOB Stavební spořitelny. Na trh přichází Zelený meziúvěr

| 18. října 2021 - 10:00 | Zprávy | Úvěry

Jednička na trhu bydlení, skupina ČSOB, přichází s další novinkou na bankovním trhu, kterou chce klienty motivovat k udržitelnému bydlení. Klienti ČSOB Stavební spořitelny mohou nyní financovat své bydlení šetrné k životnímu prostředí pomocí Zeleného meziúvěru. Novinka tak doplňuje řadu zvýhodněných produktů určených pro podporu udržitelného bydlení, které skupina ČSOB průběžně uvádí na trh.

ČSOB Stavební spořitelna přichází na trh s novým produktem, kterým je Zelený meziúvěr. Klienti, kteří mají u jedničky na trhu stavební spoření, nyní mohou čerpat zajištěný překlenovací úvěr se slevou 0,2 % na úrokové sazbě. Úvěr je možné využít na všechny účely spojené s bytovou potřebou energeticky šetrného bydlení s Průkazem energetické náročnosti budovy ve třídě A nebo B. Pro zájemce je připravena také sleva 20 % na pojištění domácnosti, sleva na zhotovení energetického štítku a odhad nemovitosti zdarma.

Stále jsme jedinou bankou na trhu, která poskytuje zvýhodněné úroky u úvěrů na zelené bydlení. Navíc nabízíme i další slevy a výhody spojené s takovými úvěry. Chceme co nejvíce motivovat naše klienty, aby byli šetrnější k životnímu prostředí. Nově jsme se proto zaměřili i na oblast úvěrů ze stavebního spoření, kde doposud podobný produkt chyběl,“ vysvětluje Vlastimil Nigrin, místopředseda představenstva Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny.

Zelený meziúvěr mohou klienti využít na koupi, výstavbu, rekonstrukci či refinancování nemovitosti splňující podmínky moderního energeticky šetrného bydlení. Bance stačí předložit odpovídající energetický štítek ve třídě A nebo B, který je legislativně vyžadován jak při stavbě a přestavbě domu, tak i při jeho prodeji.

Zelený meziúvěr tak doplňuje stávající portfolio skupiny zaměřené na udržitelnost. Skupina ČSOB již dříve představila Zelenou hypotéku na nízkoenergetické domy, Zelené úvěry na pořízení fotovoltaiky a kondenzační kotle či Zelenou autopůjčku na vozy s alternativním pohonem. Že to banka s ekologií myslí vážně pak potvrdila při zavedení recyklovatelných platebních karet.

Zelené bydlení se dlouhodobě vyplácí

Bydlení v úsporných domech a bytech je při prvotních nákladech často o něco dražší, vyplácí se ale dlouhodobě. Především na nákladech za elektřinu, plyn či vodu mohou lidé žijící v úsporném bydlení ušetřit i desetitisíce ročně. „Pokud lidé více zainvestují již při pořizování či rekonstrukci bydlení jednorázově, v kombinaci s dotacemi a dalšími finančními stimuly je návratnost takové investice při nižších nákladech za energie v řádu jednotek let,“ doplnil Vlastimil Nigrin.

 

Výhody Zeleného meziúvěru

·         Sleva 0,2 % p.a. na úrokové sazbě zajištěného meziúvěru

·         Sleva 20 % na pojištění Náš domov

·         Sleva 30 % na zhotovení energetického štítku

u vybraných specialistů

·         Odhad nemovitosti zdarma

 

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.