« Zpět

Co dlužníka čeká a nemine při nesplácení závazků v seriálu Aby dluhy nebolely

| 11. dubna 2012 - 11:56 | Zprávy | Bankovní úvěry

Oblíbený seriál o financích, který odborně i finančně zaštiťuje Česká spořitelna, pokračuje v rozvíjení situace, kdy dlužník nehradí své závazky vůči věřiteli. Mimo jiné divákům vysvětluje, jakými způsoby se věřitelé snaží dostat z dlužníka částku mimosoudně. Na aktuální díl pořadu, který vzdělává ve světě financí, se můžete podívat na YouTube kanálu České spořitelny.


Ombudsmanka ČS Naďa Borková Gallová se tentokrát vyjádřila v díle Co vás čeká a nemine k tomu, jaké si záměrně vybírají neseriózní nebankovní instituce dlužníky a proč. Podle věřitele pak vypadá také případné vymáhání dluhů - bohužel se ani v dnešní civilizované společnosti nevytratilo vyhrožování násilím nebo násilí samotné. Seriál se také pozastavuje nad Asociací inkasních společností a vysvětluje, k čemu tato instituce slouží.
Příští týden se v díle s názvem Máte dluhy, kam se podíváte? například dozvíte, co vše se pojí s pojmem úpadek, a kdo jej může vyhlásit. Seriál o financích také vysvětlí, jaké jsou výhody a nevýhody tzv. insolvenčního řízení, jehož výsledkem může být konkurz, nebo oddlužení.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.