« Zpět

Cetelem zatím letos půjčil 8,1 mld. Kč, meziročně o 10 procent více

| 11. listopadu 2013 - 11:24 | Zprávy | Bankovní úvěry

Společnost Cetelem půjčila v letošních prvních třech čtvrtletí svým klientům 8,1 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst nové produkce o 10 procent. Cetelem stále posiluje svoji pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu. Objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi vzrostl ve stejném období meziročně o 2,2 procenta.

Přestože se společnosti dařilo prakticky ve všech segmentech, značný nárůst vykázala především oblast internetu. Finanční objem Osobních půjček sjednaných on-line se meziročně zvýšil o 15 procent. Stále využívanější je také Virtuální karta, tedy kreditní karta určená k bezpečným platbám na internetu. Objem transakcí touto kartou vzrostl od začátku roku meziročně o 66 procent.
 
Dařilo se však také segmentu úvěrů poskytovaných v prodejnách obchodních partnerů. V rámci splátkového prodeje došlo k meziročnímu nárůstu o 11 procent. Největší zájem byl o elektroniku a výpočetní techniku, dále o kuchyně, ledničky, mrazničky, pračky a sušičky a také mobilní telefony.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.