« Zpět

Cetelem v roce 2013 půjčil 11,2 miliardy korun, meziročně o 8 procent více

| 11. února 2014 - 14:42 | Zprávy | Bankovní úvěry

Společnost Cetelem ČR zaznamenala v roce 2013 meziroční nárůst nově poskytnutých úvěrů o 8 procent, svým klientům půjčila 11,2 miliardy korun. Ačkoli se Cetelemu dařilo prakticky ve všech oblastech, značný nárůst zaznamenal především v on-line segmentu. Svou pozici pak posílil zejména v oblasti financování vozidel.

„Rád bych poděkoval všem klientům za projevenou důvěru, jejímž důkazem je i ocenění Kreditní karty Cetelem, která v soutěži Zlatá koruna 2013 získala od veřejnosti stříbrnou korun, či získání druhého místa v kategorii Finanční instituce ve Zlatém Měšci 2013. Je to pro nás obrovský závazek do letošního roku,“ říká Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem.
 
V případě financování automobilů a motocyklů došlo k meziročnímu nárůstu objemu produkce o 35 procent. Co se týče on-line segmentu, finanční objem úvěrů uzavřených u internetových prodejců se zvýšil meziročně o 13 procent. Objem Osobních půjček sjednaných přes internet narostl o 8 procent a objem on-line transakcí v rámci kreditních karet se loni meziročně navýšil o 23 procent.
 
I v loňském roce pokračoval v oblasti kreditních karet trend, kdy je lidé častěji než dříve používali k úhradám v prodejnách a naopak méně často vybírali hotovost z bankomatů. Klienti také stále více používají Kreditní kartu Cetelem jako běžný platební nástroj. Počet transakcí u obchodníků, který v průměru připadá na jednu kartu, se zvyšuje. Lidé si zvykají platit kartou i menší položky než dříve. Průměrná částka hrazená u obchodníka loni představovala přibližně 770 korun. Nejvíce lidé platili kartou v super a hypermarketech, dále na čerpacích stanicích a u prodejců elekroniky. Průměrný finanční obnos vybíraný z bankomatů mírně narostl na zhruba 2600 korun.
 
V loňském roce došlo k řadě inovací a také rozšíření produktového portfolia. Klienti si tak mohli nově sjednat ProCetelem hypotéku Wüstenrot či například cestovní pojištění. Na podzim spustil Cetelem nabídku Autokarty Cetelem, kreditní karty, se kterou mohou řidiči tankovat pohonné hmoty se čtyřprocentní slevou.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.