« Zpět

Air Bank začala refinancovat půjčky, klienti budou platit méně a kratší dobu

| 10. července 2013 - 9:30 | Zprávy | Bankovní úvěry

Air Bank spustila o víkendu novou službu převedení půjčky, která umožňuje klientům ostatních bank refinancovat u ní svou stávající spotřebitelskou půjčku. Převedením půjčky získají nejen nižší úrokovou sazbu, ale současně si budou moci řádným splácením svou půjčku o několik měsíců zkrátit. Podobně jako u své klasické půjčky totiž bude Air Bank i u nové služby odměňovat klienty za včasné splácení. Převedením půjčky k Air Bank tak budou klienti platit méně a kratší dobu.

„Každému dobře splácejícímu klientovi budeme u převedené půjčky garantovat nízkou sazbu 8,9 % a RPSN 9,28 %, kterou získá odpuštěním několika posledních splátek. Jen včasným splácením si tak svou půjčky převedenou z jiné banky zkrátí o několik splátek a výrazně tím ušetři,“ říká Michal Strcula, ředitel retailového bankovnictví v Air Bank.
 
Průměrný úrok u spotřebitelské půjčky dnes podle ČNB činí 14,5 % a RPSN 15,5 %. Pokud si klient převede spotřebitelskou půjčku s těmito průměrnými sazbami k Air Bank, získá při včasném splácení půjčku s úrokem o 5,6 procentního bodu nižším. Například u půjčky ve výši 100 000 korun na 6 let to může znamenat celkovou úsporu i 30 000 korun.
 
„Průzkumy reálných úrokových sazeb na českém trhu ukazují, že u některých bank může stejný klient obdržet výrazně dražší půjčku než jinde. Zatímco nejlevnější půjčky začínají na 8,9 % a RPSN 9,3 %, u nejdražších se může úrok vyšplhat i na 21 % a RPSN na 26 %,“ upozorňuje Michal Strcula. Nová služba převedení půjčky je určena pro nové i stávající klienty. Převést je možné jakoukoliv účelovou i neúčelovou spotřebitelskou půjčku, která není zajištěna movitou či nemovitou věcí. Služba tedy není určena pro převádění hypoték nebo leasingů, stejně s ní není možné převést kontokorent nebo kreditní kartu. Převést je možné půjčku až do výše 400 000 korun s dobou splácení 6 až 96 měsíců. Převedená půjčka je bez poplatků a je možné jí získat i kompletně online.
 
Air Bank jen letos poskytla půjčky za více než miliardu
Air Bank očekává, že nová služba převedení půjčky vyvolá u klientů podobně vysoký zájem, jako její klasická půjčka. Přestože Air Bank půjčku představila teprve v říjnu loňského roku, už během prvního pololetí letošního roku půjčila více než 10 000 klientům přes jednu miliardu korun.
 
Do budoucna plánuje Air Bank spustit také službu konsolidace, která klientům umožní převést si k ní i více půjček najednou. Již nyní také uvažuje o tom, jakým inovativním způsobem by mohla v budoucnu nabízet například hypotéky nebo kreditní karty.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Dobrý den,mám 4 půjčky u MBANK ,ale sloučit u nich jdou pouze zástavou,ale já nemám žadnou nemovitost,chtěla jsem se zeptat zda by šlo půjčky převést kvám a loučit je?Předem moc děkuji za odpověď

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Server zlatakoruna.info funguje jako informační web (články) a srovnávač produktů. Váš dotaz je tedy potřeba zaslat přímo do společnosti Air Bank, kde refinancování půjčky nabízejí. V sekci článků, kam jste dotaz zaslala, diskutují pouze čtenáři. Děkujeme za pochopení. Vaše Zlatá koruna