« Zpět

Pouze 1 z 10 Čechů si na dovolenou zabalí vše potřebné. Přes 80% z nás zapomíná

| 12. srpna 2016 - 15:44 | Zprávy | Účty

Zjištění, že v zavazadlech není zabaleno vše potřebné k bezproblémovému užití dovolené, občas zažívá 81 % Čechů. Více jak čtvrtině z nás (28,2 %) se to stává pravidelně každý rok. Nejčastěji zapomínáme osobní kosmetiku, oblečení a elektroniku. Zatímco u žen převládá zapomenutá kosmetika (51,1 % případů) u mužů to je spíše oblečení (42,9 %), ale výjimkou nejsou ani zubní kartáčky. Uvedené údaje vycházejí z červencového průzkumu přepravní společnosti GLS. Dotazovaní také uvedli, že téměř každý čtvrtý (23,6 %) by využil možnosti nechat si poslat zapomenutou věc přímo na dovolenou.

Podle Českého statistického úřadu loni do Chorvatska zavítalo 721 000 Čechů. Letos by mohl být počet ještě vyšší kvůli levnému benzinu a zhoršení bezpečnostní situace v arabských letoviscích.
 
Zapomínáme opalovací krémy, kosmetiku a oblečení
Balení na dovolenou nepatří mezi nejoblíbenější činnosti. Mnoho lidí stresuje kvůli riziku, že do zavazadel nepřibalí vše, co budou na dovolené potřebovat. Nejčastější zapomenutou věcí bývá opalovací krém nebo osobní kosmetika (47 %) a oblečení a obuv (40 %). Na třetím místě je pak elektronika (37 %). Ženy do kufrů nejčastěji zapomínají přibalit potřebnou kosmetiku (51,1 %), muži velmi často oblečení (42,9 %).
Nejčastějším řešením nastalé situace je nákup nové věci v místě pobytu. Toto řešení volí více jak polovina dotázaných (54 %). Druhou nejčastější odpovědí (45 %) bylo přečkání dovolené bez zapomenuté věci.
 
Zaslání věci do zahraničí může vyjít levněji, než její opětovný nákup
Pokud je zapomenuta věc, která se dá téměř kdekoliv zakoupit, dovolenou to výrazně nenaruší. Doma ale můžou zůstat důležité věci, které si na dovolené jen tak nekoupíte. „Problémy nastávají, pokud zapomenete důležité zdravotní a sportovní potřeby nebo kontaktní čočky. Dovolenou pak limitují zbytečná omezení. Například zrušené potápění i jiné sporty. Objednání přepravy dané věci je při tom naprosto jednoduché. Vše potřebné zadáte v naší on-line aplikaci e-Balík a poté vám v den doručení přijde email s časovým oknem, stejně jako je to běžné doma v Česku,“ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika.
 
Oblíbené Chorvatsko většinou jen do pětistovky
Jednou z nejoblíbenějších destinací českých turistů je Chorvatsko. „Pokud zde trávíte alespoň týden, zapomenutou věc se určitě vyplatí nechat si zaslat. V případě malé zásilky s obvodem do 35cm vás přeprava vyjde na méně než 500 Kč,“ uvádí Pavel Včela a dodává: „Velkou výhodou posílání zásilek přes GLS je jednotný informační systém pro všechny země a i fakt, že v Chorvatsku máme vlastní síť, dep a flotilu doručovacích vozů. Své služby tak můžeme poskytovat ve vysoké kvalitě a s překvapivým poměrem rychlosti a ceny. Zásilky na celém území Chorvatska doručujeme do 3 pracovních dnů a to i včetně nejlidnatějších ostrovů. “
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.