« Zpět

Klienti Raiffeisenbank letos vybrali hotovost ve 180 zemích světa, nejmenší výběr činil 9 Kč

| 3. července 2014 - 8:00 | Zprávy | Účty

Klienti Raiffeisenbank letos vybrali hotovost z bankomatů ve více než 180 zemích světa. Počet zahraničních výběrů se přitom meziročně zvýšil téměř o 30 %. K nárůstu přispěla možnost neomezeného počtu výběrů z jakéhokoli bankomatu po celém světě zdarma. Klienti tak využívají bezplatné výběry i k výběru nižších částek, hodnota nejmenšího výběru po přepočtu na koruny tak činí pouze 9 Kč. Nejvíce klienti vybírají v Německu, Rusku a na Slovensku.

Díky bezplatným výběrům po celém světě roste u klientů Raiffeisenbank obliba výběrů ze zahraničních bankomatů. V prvních pěti měsících letošního roku tak zahraniční bankomat pro výběr použili v téměř 130 tisících případů, což představuje meziroční nárůst o 28 %. „Naši klienti mají neomezený počet výběrů z jakéhokoli bankomatu v ČR i v zahraničí zdarma. Od zavedení tohoto oblíbeného benefitu výrazně vzrostl počet výběrů v zahraničí. Protože mají všechny výběry zdarma, klienti často vybírají i velmi nízké částky,“ uvedla produktová manažerka Raiffeisenbank Monika Dvořáková. 
 
Klienti Raiffeisenbank tak letos vybírali peníze z bankomatů ve více než 180 zemích na všech kontinentech světa. Nejčastěji přitom vybírají v Německu, Rusku, na Slovensku, v Rakousku a na Ukrajině. „Mimo Evropu vidíme velký zájem klientů o cesty do Asie, za vedoucími USA následují Thajsko, Indie, Čína a Indonésie. Naopak u některých tradičních prázdninových destinací, jako Chorvatsko nebo Řecko, se dá očekávat prudký růst až v letních měsících,“ dodala Monika Dvořáková. Klienti přitom vybírají i ve velmi exotických destinacích, k jednomu výběru došlo v šesti zemích: Bermudy, Botswana, Guam, Paraguay, Tádžikistán a Togo.
 
Díky celosvětovým výběrům z bankomatů zdarma klienti vybírají nejen častěji, ale i menší částky. „Vyberou si prostě jen tolik, kolik aktuálně potřebují, je to jednodušší a v neposlední řadě i bezpečnější,“ dodala Monika Dvořáková. Průměrná výše výběru tak meziročně klesla o cca 150 Kč na 5388 Kč, celkově klienti za prvních pět měsíců roku ze zahraničních bankomatů vybrali 675 milionů korun. Vůbec nejméně vybral klient banky v Indonésii, po přepočtu činila hodnota výběru 9 Kč, následují např. Srí Lanka s 15 korunami nebo Ukrajina a Moldávie. „Standardem na českém trhu je, že i za takto nízké výběry by klient zaplatil bankovní poplatek přes 100 korun, u nás je takového poplatku ušetřen,“ dodala Monika Dvořáková s tím, že v zemích eurozóny není neobvyklý výběr pouze jedné pětieurové bankovky. Naopak největší jednorázový výběr dosáhl v přepočtu více než 123 tisíc korun, a to v Itálii.
 
Raiffeisenbank umožňuje bezplatné výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí v rámci úspěšného účtu eKonto KOMPLET, který nabízí od počátku loňského roku. Tento oblíbený benefit postupně rozšířila i na studentské účty (eKonto STUDENT) a podnikatelské účty (Podnikatelské eKonto KOMPLET, START a ŽIVNOST).
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.