« Zpět

Fio banka zlevňuje platby v EUR

| 1. srpna 2014 - 8:42 | Zprávy | Účty

Česká Fio banka od 1. srpna 2014 umožňuje svým klientům posílat a přijímat platby v eurech ještě výhodněji. Přijatá i odeslaná europlatba nyní stojí 20 Kč.

Občané, podnikatelé i firmy mohou u Fio banky nově využívat levnější platby v EUR v rámci zemí eurozóny, než tomu bylo doposud. Standardní příchozí europlatba od srpna zlevňuje z 25 na 20 korun, standardní odchozí europlatba dokonce z 50 na 20 korun.
 
Snížení cen se týká i eurových plateb mimo eurozónu. Odchozí platba s dispozicí SHA, kdy poplatky platí každá strana své bance, nebo BEN, kdy jdou všechny poplatky na vrub příjemce, je nyní levnější o 50 korun a stojí 200 Kč. Odchozí platba s dispozicí OUR, při níž všechny poplatky platí odesílatel, nyní stojí 0,50 % z objemu převodu, min. 200 Kč, max. 1250 Kč. Všechny příchozí platby v měně EUR pak Fio banka snižuje na 20 Kč.
 
Zcela bez poplatků pak zůstávají standardní příchozí i odchozí platby v EUR mezi Českou republikou a Slovenskem. Stejně tak vedení účtů v korunách, eurech a dalších 13 cizích měnách.
 
„Zlevněním plateb v EUR vycházíme vstříc všem, kteří často využívají eurový platební styk. Po zavedení SEPA plateb letos na jaře se jedná o další zvýhodnění služeb Fio banky. Věříme, že tento krok naši klienti ocení,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.