« Zpět

Fio banka vyrostla. Má již 770.000 klientů!

| 23. listopadu 2017 - 16:26 | Zprávy | Účty

Česká Fio banka je pátou největší bankou podle počtu klientů. V současné době jich má více než 770 tisíc, což je meziroční nárůst o 19 %. Přestože stále nabízí běžné bankovní služby bez poplatků, dokáže být v zisku, ke konci září 2017 činil její zisk před zdaněním 268 milionů Kč. Na tiskové konferenci ohlásila řadu novinek pro nejbližší měsíce i příští rok.

Fio banka získává od roku 2013 více než 100 tisíc nových klientů ročně. Ti k ní přechází kvůli službám bez poplatků, širokému portfoliu produktů i kvůli nespokojenosti se svou současnou bankou. Aktuálně má přes 770 tisíc klientů, tedy o 19 % více než před rokem. Fio banka za poslední rok otevřela novou pobočku v Praze i své první hypoteční centrum a přidala 12 nových bankomatů. Do budoucna chce rozšiřovat svou pobočkovou síť o zhruba pět nových poboček v Česku a na Slovensku ročně. Kromě toho plánuje v nejbližší době představit kreditní karty; jejich vydání i vedení bude zdarma a nabídnou mimo jiné volitelný začátek bezúročného období nebo výběry z bankomatů Fio banky bez poplatků. Pro příští rok pak rozšíří své služby v oblasti investování o vlastní podílové fondy nabízející různé investiční strategie. Dále chystá zcela nový Smartbanking, který v první fázi nabídne nový vzhled, funkci otisku prstu pro Android i další nové funkce jako správu trvalých příkazů, možnost načtení QR kódu z obrázku nebo kompletní správu pojištění ke kartám. V další fázi pak přibydou i jiné nové funkce a vylepšení. Příští rok chce banka také umožnit klientům platit mobilními telefony pomocí Android Pay.

„V posledním roce jsme se věnovali velkému karetnímu projektu, který klienti na první pohled nevidí, ale který, věříme, ocení v budoucnu. Jako jedna z mála tuzemských bank nyní sami řešíme vydávání platebních karet a zpracování transakcí. Běžně tento složitý proces dělá třetí strana. Díky tomu jsme byli schopní výrazně zrychlit zaúčtování plateb kartou a do budoucna nám to umožní vylepšovat naše karetní a platební technologie. Plánujeme například rozšířené možnosti nastavení karet, například blokování transakcí ve vybraných zemích či regionech, které si klient sám nastaví v Internetbankingu, nebo bezkontaktní výběry z bankomatů. Ale soustředíme se i na jiné projekty, jako jsou kreditní karty, vlastní podílové fondy nebo novou mobilní aplikaci. Jsme přesvědčení, že naše klienty opět příjemně překvapíme řadou novinek,“ dodává Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

 

Novinky listopad 2016 - listopad 2017

3D Secure (listopad 2016)

Nový podnikatelský kontokorent s úrokem od 4,9 % (květen 2017)

Pojištění ke kartám online (srpen 2017)

Posílání některých typů plateb bez autorizace (říjen 2017)

Business karty pro podnikatele a firmy zdarma (listopad 2017)

Zrychlení běžných tuzemských plateb zadaných do 12 hodin (listopad 2017)

Processing platebních karet (2016 – 2017)

 

Plánované novinky 2017/2018

Kreditní karty

Podílové investiční fondy

Nový Smartbanking

Podpora Android Pay

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.