« Zpět

ČSOB spustila přihlašování do Portálů státní správy prostřednictvím bankovní identity

| 18. ledna 2021 - 12:00 | Zprávy | Účty

ČSOB jako jedna z prvních bank v Česku ukončila testovací provoz bankovní identity a oficiálně službu spustila možností přihlašování do Portálů státní správy. Aktuálně si tak klienti prostřednictvím ČSOB Identity mohou například ověřit platnost svých dokladů, nahlédnout do bodového systému řidiče, vyzvednout e-recept nebo založit datovou schránku.

„Jsme nadšeni z toho, že se nám podařilo mezi prvními spustit bankovní identitu a nabídnout ji našim klientům. Už teď je jisté, že klienti ušetří mnoho času u činností, u kterých by jinak museli navštěvovat úřad, lékaře či jinou instituci. Řidiči navíc získají perfektní přehled o svém bodovém stavů. Jedná se o velmi bezpečnou službu, která je zdarma a bez jakýchkoliv poplatků,“ říká Michaela Lhotková, výkonná ředitelka za oblast Inovace a Digital.

Nová služba se bude neustále rozšiřovat a klientům nabízet nové možnosti. V březnu bude například možné ČSOB Identitu využít i v rámci Sčítání lidu 2021. Díky ČSOB Identitě se klienti budou moci přihlásit do elektronického sčítacího formuláře. Aktuální přehled partnerů a nabízených služeb, ke kterým je možné se přihlašovat prostřednictvím ČSOB Identity jsou k dispozici zde: info.eidentita.cz.

K jednotlivým partnerům a jejich službám je možné se přihlašovat s použitím uživatelského jména a hesla pro rychlý přístup k základním informacím a službám, nebo bezpečnějším dvou-faktorovým ověřením, kdy je potřeba přihlášení potvrdit kódem z SMS, mobilní aplikací ČSOB Smart klíč nebo certifikátem pro plný přístup ke službám tohoto partnera.

Jak získat ČSOB Identitu?

ČSOB Identitu je možné sjednat přímo v ČSOB Internetovém bankovnictví nebo na jakékoliv pobočce ČSOB. Pokud klient plní zákonné podmínky, v případě banky se jedná zejména o evidovaný platný doklad totožnosti vydaný českým státem, dojde následně k jeho automatické registraci (ověření totožnosti oproti státním registrům). Služby ČSOB Identity může klient následně začít ihned využívat.

Očekávané novinky

ČSOB Identita patří k bezpečné a moderní formě elektronické identifikace, která je již nyní hojně využívaná firemními klienty ČSOB. V první polovině roku plánuje ČSOB také postupný přechod retailových klientů k službám ČSOB Identity, tím dojde k nahrazení stávajícího způsobu přihlašování do internetového a mobilního bankovnictví ČSOB. V druhé polovině roku bude možné využívat ČSOB Identitu i pro přihlašování k soukromým poskytovatelům služeb, mezi které patří dodavatelé energií, e-shopy apod. 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Dobrý den, jako zákonný zástupce mám kde podepsat podmínky abych se mohla dostat do internetového bankovnictví dekuji

Dobrý den,

prosím zeptejte se ve Vaší bance, jak získat přístup do internetového bankovnictví u účtu, u kterého jste zákonným zástupcem. Pokud máte jako banku ČSOB, prosím zeptejte se tam. Hezký den. Vaše Zlatá koruna