« Zpět

Tři udržitelné projekty, které vybrali klienti Hello bank!, získaly 1 000 000 Kč

| 26. října 2022 - 10:00 | Zprávy

Ve čtvrtek 13. října vyhlásila Hello bank! tři vítězné projekty, které se snaží měnit svět k lepšímu, a věnuje jim částku v celkové hodnotě 1 000 000 Kč. O trojici vítězů rozhodli svými hlasy klienti banky.

Ve čtvrtek večer 13. října během slavnostního předávání Cen SDGs 2022 v Národním muzeu v Praze zveřejnila také Hello bank! jména třech vítězných projektů svého programu Hello Země. Jsou to: Školní les, H2Ospodař a Sociální klinika: Pomáháme lidem vystrčit hlavu nad hladinu. Gabriela Pithartová (Marketing & Engagement Director Hello bank!) jim zároveň předala šeky v hodnotě 500, 300 a 200 tis. Kč.

Stejně jako v loňském roce také letos Hello bank! podpořila udržitelné projekty. Nejprve zaměstnanci banky společně s Asociací společenské odpovědnosti vybrali z 326 projektů přihlášených do Cen SDGs 2022 deset finalistů. V průběhu září pak klienti banky svými hlasy rozhodli o tom, jaké tři projekty si rozdělí 1 milion korun.

Nejvíce hlasů získal projekt Školní les, který podporuje učení praxí a posiluje vztah dětí k přírodě. Druhou příčku obsadil projekt H2Ospodař, jehož cílem je vzdělávat děti, ale i širokou veřejnost o významu pitné vody a  motivovat je k šetrnějšímu hospodaření s ní a třetí místo patří projektu Sociální klinika: Pomáháme lidem vystrčit hlavu nad hladinu, který nabízí terapeutické služby lidem v náročných životních situacích.

Hello bank! je partnerem Cen SDGs od roku 2020 a k udržitelnému přístupu se snaží motivovat nejen své zaměstnance, ale i partnery a klienty. Její nabídka produktů tak zahrnuje například výhodnou Hello EKO půjčku s fixním garantovaným úrokem na financování udržitelného bydlení či nákup elektromobilu a plug-in hybridu, výhodné nákupy na splátky pro energeticky úsporné spotřebiče nebo platební karty vyrobené z plastů posbíraných na pobřeží oceánu.

Více informací o vítězných projektech a programu Hello Země na: www.hellobank.cz/hello-zeme/

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.