« Zpět

Raiffeisen stavební spořitelna zrychluje schvalování úvěrů a přichází s biometrickým podpisem

| 28. února 2014 - 14:53 | Zprávy | Stavební spoření

Vyřízení úvěrů nyní ještě efektivněji!! Na zrychlení procesu vyřizování úvěrových žádostí začala Raiffeisen stavební spořitelna pracovat už v loňském roce. Díky nové technologii tak od podzimu mohou finanční poradci nejen jako dosud vyplňovat sami online úvěrovou žádost, ale také jsou schopni potřebné dokumenty přikládat elektronicky, v naskenované podobě. Další zefektivnění procesu nyní přináší biometrický podpis realizovaný na speciálním podpisovém tabletu, tzv. signpadu.

Biometrický podpis
„Zavedení biometrických podpisů ušetří opravdu výrazně čas i zbytečné papírování. Největším benefitem pro klienty je, že mají obvykle již do druhého dne potvrzeno, zda potřebné peníze získají. V některých vybraných případech se dokonce klient výsledek dozví již do třiceti minut,“ vysvětluje Michal Noha z odboru podpory prodeje Raiffeisen stavební spořitelny. 
 
Zařízení je možné jednoduše připojit pomocí USB kabelu k počítači. Obchodní zástupce otevře dokument potřebný k podepsání a klient se na signpadu podepíše pomocí speciální tužky. Kromě snadnějšího a pohodlnějšího schvalovacího procesu úvěrových žádostí je s biometrickým podpisem možné také předcházet případným chybám, protože klient v podstatě podepisuje již hotovou žádost a nedochází k dalším přepisům a úpravám. Biometrický podpis je navíc mnohem bezpečnější z hlediska jeho ověření. 
 
Zařízení pro všechny pobočky
Pilotní projekt byl spuštěn v druhé polovině roku 2013, kdy bylo do provozu uvedeno celkem 50 signpadů. „Do konce února jich přibude dalších 170, díky tomu budou takto rychle obslouženi klienti napříč celou republikou, na více než 200 poradenských místech,“ dodává Michal Noha. 
 
O Raiffeisen stavební spořitelně
Raiffeisen stavební spořitelna poskytuje v České republice stavební spoření a výhodné úvěry na rekonstrukce, modernizace i pořízení bydlení. Na český trh vstoupila v roce 1993 jako první stavební spořitelna, ještě pod jménem AR stavební spořitelna a.s. Je součástí Raiffeisen, největší soukromé finanční skupiny působící na rakouském trhu, jejíž tradice sahá až do roku 1862.
 
Provozuje širokou síť poradenských míst na území celé České republiky a je spolehlivým partnerem pro řešení nejen bytových potřeb. Mezi produkty stavebního spoření nabízí také výhodné úvěry na bydlení. Její finanční poradci klientům poskytují komplexní finanční poradenství v otázkách bydlení, zajištění života, majetku, rodiny i zabezpečení na stáří.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.