« Zpět

Průměrně 1000 Kč si lidé odkládají na stavební spoření

| 3. října 2014 - 11:24 | Zprávy | Stavební spoření

Podle ČMSS až 60 % Čechů měsíčně pošle alespoň tisícikorunu na stavební spoření. Třetina jejich členů spoří mezi 1000 a 1500 Kč. Zhruba 30 tisíc lidí posílá na stavební spoření větší částku, než je pět tisíc korun měsíčně.

Nejvíce lidí si každý měsíc šetří mezi 1001 korunami a 1500 korunami na stavební spoření. Vyplývá to z dat ML-TGI agentury MEDIAN zpracované pro ČMSS a je to celkově 32 %. Lidé, kteří si měsíčně ukládají částku ve výši 501 až 1000 korun, tvoří druhou nejpočetnější skupinu, tvoří ji 27 %. Částku mezi 1500 a 2500 Kč pak volí 21 % občanů.
 
„Lidé si uvědomují výhody stavebného spoření a státní podpory, jejíž výše je navázána na velikost měsíční úložky. Každý, kdo se rozhodne pro stavební spoření, by měl se svým poradcem zvážit, jakou částku na účet posílat. Doporučení nevychází jen z rodinného rozpočtu, ale také účelu, kvůli kterému se pro spoření rozhodne,“ dodává Manfred Koller, místopředseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny.
 
Lidé si stavebko oblíbili
Lidé, kteří někdy v minulosti spoření vyzkoušeli, se k němu opakovaně vrací. Meziročně stoupl počet nově uzavřených smluv bez zvýšení cílových částek o 50 % (k 30. 6. 2014). Nepochybně jistota vysokého zhodnocení začíná být ve srovnání s klesajícími úroky na spořicích účtech stále atraktivnější.
 
Téměř třetina, tj. 26 %, domácností má zřízené tři a více smluv o stavebním spoření. Zatímco v průměru má více jak čtyři smlouvy 12 % domácností, u ČMSS toto číslo dosahuje 15 %.
 
Porovnejte si produkty stavebního spoření, ZDE: www.zlatakoruna.info/financni-produkty/stavebni-sporeni
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.