« Zpět

Převzetí hypotéky se vrací. Skupina ČSOB službu pro velký zájem opětovně zařadí do svého portfolia

| 24. dubna 2023 - 10:00 | Zprávy

Zájem o vlastní bydlení neustále roste, pořídit si ho je ale stále složitější, a to především kvůli vyšším sazbám vyvolaným vyšší inflací. Vítanou změnu by mohlo přinést znovuzavedení převzetí hypotéky. Služba nabídne možnost odkoupit nemovitost spolu s hypotékou. Kupující tak vedle vlastního bydlení dostávají příležitost převzít i výhodně nastavené financování.

Sen o vlastním bydlení se řadě zájemců kvůli současnému vývoji na trhu nemovitostí začal trochu vzdalovat. I z toho důvodu vyrostla poptávka po alternativních službách, jak si dům, byt nebo chatu pořídit. Převzetí hypotéky kupujícím umožní získat úvěr, který vznikl ještě za starých a mnohdy i výhodnějších podmínek. Často tak může nabídnout nižší úrok, díky kterému klienti ušetří až několik tisíců korun měsíčně. 

 

„Možnost převzetí hypotéky v rámci Hypoteční banky, součástí skupiny ČSOB, zavádíme v návaznosti na zvýšenou poptávku po podobném typu služeb. Pro zájemce o nákup nemovitosti se jedná o opravdu zajímavou nabídku, jak dosáhnout na bydlení ještě za ‘starých’ podmínek,” říká Martin Vašek, generální ředitel Hypoteční banky.

 

Bydlení za původních podmínek

Podmínky pro převzetí hypotéky jsou přitom totožné jako podmínky pro hypotéku původní. Banka nebude převzatý úvěr nijak upravovat, kupující má tak možnost získat nemovitost například s hypotékou, jejíž úrokovou sazbu majitel zafixoval za výhodnějších podmínek. Zachovány pak budou i další podmínky, jako je například celková výše úvěru, jeho splatnost, nebo právě zmiňovaná fixace.

„Ke klientovi, který kupuje nemovitost spolu s hypotečním úvěrem, přistupujeme jako ke každému jinému. Zásadní rozdíl spočívá v tom, že poté, co zákazník projde standardním ověřovacím procesem, převezme úvěr od původního dlužníka,“ říká šéf Hypoteční banky Martin Vašek. „Vedle toho pak v rámci smluvních podmínek klient obdrží také další služby, jako výhodné pojištění nemovitosti, nebo bankovní účet, se kterým může volně disponovat,“ dodává.

 

Mezi služby, které klient s převzetím hypotéky získává, patří i Hypoteční zóna. Ta nabízí ještě pohodlnější řízení účtů a finančních závazků. V rámci online rozhraní mohou klienti velmi intuitivně spravovat svůj hypoteční úvěr. Do Hypoteční zóny se navíc klient dostane jednoduše přes aplikaci ČSOB Smart, uživatelé tak mohou snadno řešit vše na jednom místě.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.