« Zpět

Půjčky pro podnikatele

| 9. prosince 2020 - 14:00 | Zprávy | Podnikatelské úvěry

Půjčky pro podnikatele představují samostatnou kategorii úvěrů. Tento typ půjček nabízí tradiční banky, ale také nebankovní společnosti.

Rozhodující je, v jaké fázi podnikání se žadatel nachází, tedy zda se jedná o úvěr na rozjezd nového podnikání nebo zda bude podnikatelský úvěr použit na investice do již zaběhnuté společnosti.

Pro tuto kategorii je také specifické, že limity půjček pro podnikatele jsou výrazně vyšší, než u osobních úvěrů.

 

Bankovní půjčky

Bankovní půjčky pro podnikatele a živnostníky jsou obecně levnější. Banky nabízejí lepší úroky a delší dobu splatnosti.

Jelikož podnikatelé a živnostníci představují pro banky početnou skupinu potenciálních klientů, nabízí většina bankovních domů produkty šité na míru právě této skupině. I webové stránky bank vždy oddělují občany od sekce pro podnikatele a firmy.

Půjčku od banky je obecně obtížnější získat, ale pokud se Vám podaří splnit požadavky na přidělení úvěru, jistě tím na rozdíl od nebankovních úvěrů ušetříte. Jsou ale některé specifické situace, jako například rozjezd živnostenského podnikání, kdy je téměř nemožné získat úvěr přímo od banky. Pak vám nezbývá nic jiného, než se s žádostí o podnikatelský úvěr obrátit na nebankovní společnost.

Nebankovní společnosti

Pro živnostníky, podnikatele a OSVČ, jenž u banky získat úvěr nemohou, je alternativou půjčka od nebankovní společnosti. Nebankovní společnosti mají benevolentnější skóring a mírnější požadavky na přidělení úvěru. Zde ale výčet předností nebankovního podnikatelského úvěru končí.

Za vyšší míru benevolence si nebankovní domy účtují vyšší úrokové sazby a další poplatky, které podnikatelský úvěr oproti půjčce z banky výrazně prodraží.

Zatímco u klasických bankovních půjček se úrokové sazby pohybují v podobném rozmezí, mohou se sazby nebankovních společností výrazně měnit. Proto je dobré porovnat si několik nebankovních nabídek, než se rozhodnete.

Rozhodování vám také ulehčí finanční srovnávače, které přináší ucelený přehled o bankovních i nebankovních produktech od prověřených společností.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.