« Zpět

Skupina Komerční banky zvýšila o 14 % objem financování českých zemědělců

| 22. dubna 2013 - 11:46 | Zprávy | Podnikatelé

Skupina Komerční banky dokázala v roce 2012 navýšit meziročně o 14 % objem financování zemědělského sektoru v ČR. K 31. 12. 2012 evidovala Skupina KB úvěry zemědělcům v celkovém objemu 10,4 miliardy Kč.

 

„Díky velmi dobrým hospodářským výsledkům agrárního sektoru v posledních letech se zvýšil zájem zemědělců investovat do dalšího rozvoje. Na zvýšený zájem o financování jsme reagovali rozšířením cílené nabídky produktů,“ říká Radek Basár, zástupce výkonného ředitele pro Marketing, Komunikaci a Business Development KB
 
„Zemědělství je náročné na investice, které jsou přitom nezbytné pro zvyšování konkurenceschopnosti podniků. Velmi povzbudivý je proto vývoj ve struktuře úvěrů, neboť právě investiční úvěry rostly v loňském roce nejrychleji. Největší zájem byl o investice do výstavby bioplynových stanic, na nákup zemědělské techniky a zemědělské půdy. Klienti při investicích často úspěšně využívali i dostupných dotačních zdrojů, v čemž jim pomáhal bezplatný poradenský servis KB EU Point,“ dodává Radek Basár.
 
Velice úspěšný byl AGROÚVĚR PGRLF 3+, který Komerční banka nabídla společně s dceřinou společností Société Générale Equipment Finance (SGEF). Za tři měsíce trvání akční nabídky financovala Skupina KB tímto produktem obchody v hodnotě 207 milionů korun.
 
Spolehlivými partnery českých zemědělců budou společnosti Skupiny KB i v letošním roce.
 
První novinkou je aktualizovaný AGROÚVĚR BONUS PLUS, který právě v těchto dnech KB a SGEF představují. „Našim klientům se zájmem o nákup zemědělské techniky nabízíme nejen atraktivní úrokové a pojistné podmínky, ale jako jediní zároveň i částečnou kompenzaci snížení výše úrokové dotace PGRLF v programu Zemědělec,“ uvádí Mikuláš Přibyl, obchodní ředitel SGEF.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.