« Zpět

České firmy expandují, pomáhá jim úvěr EU Investice od GE Money Bank

| 4. dubna 2013 - 9:17 | Zprávy | Podnikatelé

Chuť českých firem po investicích roste. GE Money Bank od září 2012 poskytla malým a středním firmám investiční úvěry EU Investice v objemu 500 milionů korun. Díky záruce Evropského investičního fondu je získání prostředků k dalšímu rozvoji firmy jednodušší a s výrazně nižším nebo žádným požadavkem na zajištění. Úvěr je možné použít prakticky na jakoukoliv investici v celé její výši a to včetně DPH a souvisejících provozních nákladů.

 

„Naši klienti investují především do modernizace a rozšíření stávajících výrobních kapacit, nakupují nemovitý majetek nebo si prostřednictvím EU Investice rozšiřují svoji firmu nákupem jiné společnosti. Největší zájem o úvěry EU Investice mají malé a střední firmy ve strojírenství a službách, průměrná výše jednoho úvěru dosahuje 3,5 milionu korun,“ říká Jiří Patera, ředitel úvěrových produktů pro firemní klientelu GE Money Bank. „Z těchto výsledků je patrné, že i současné ekonomicky obtížné období přináší zajímavé investiční příležitosti. Úvěr od GE Money Bank se zárukou Evropského investičního fondu firmám usnadňuje přístup k financování investic, které optimalizují jejich stávající náklady nebo je připraví na budoucí expanzi - například rozšířením výrobních kapacit,“ dodává Jiří Patera.
 
Banka nabízí úvěr EU Investice do 10 milionů Kč se splatností až 10 let. S jeho pomocí lze financovat až 100 % investičního záměru včetně DPH a souvisejících provozních nákladů. GE Money Bank navíc vychází vstříc i podnikatelům se sezónními příjmy, kterým přizpůsobuje výši splátek v průběhu roku.
 
Dohoda GE Money Bank a Evropského investičního fondu dává bance možnost poskytovat úvěr EU Investice buď úplně bez zajištění, nebo s výrazně sníženým požadavkem na zajištění úvěru. Vyřízení úvěru je tak rychlejší a méně administrativně náročné. Záruka Evropského investičního fondu je standardní součástí nabídky, klienta nic nestojí a nemusí o ni nikde žádat. Poskytována je v rámci Programu pro podporu konkurenceschopnosti a inovací malým a středním podnikům s ročním obratem do 200 mil. Kč a s minimálně dvěma ukončenými daňovými obdobími.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.