« Zpět

Začínající investoři mohou využít novinku ING Investice, s kterou přichází ING Bank

| 24. října 2014 - 10:50 | Zprávy | Podílové fondy

Jde o nový unikátní koncept investování do podílových fondů pro širokou veřejnost. Jeho předností je srozumitelnost a transparentnost umožňující vstoupit do světa investic i méně zkušeným nebo začínajícím investorům. Vybrat si mohou na základě vlastního investičního profilu vhodný podílový fond od renomovaných správců, jakými jsou ING Investment management a Fidelity Worldwide Investment.

Nové investory by mohly přilákat i nulové vstupními a výstupní poplatky a možnost využívat pohodlné on-line nástroje pro nákup a správu investic.
 
„ING Investice jsme vyvinuli na základě dialogu s laickou veřejností. Ukázalo se, že pro mnohé představuje největší bariéru při zvažování prvního kroku do světa investic neschopnost rozhodnout se a vybrat správný podílový fond. Náš koncept ING Investice proto stojí na kvantitativně omezeném výběru, nikoliv však na úkor kvality. Vybrané podílové fondy od renomovaných správců pokrývají potřeby všech investičních profilů a umožňují investovat v české koruně do atraktivních cenných papírů bez ohledu na zemi, trh či odvětví, a to po celém světě,“ říká Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR.
 
Portfolio podílových fondů ING Investic je složeno ze tří fondů s různým potenciálem výnosu, mírou rizika a investičním horizontem.
 
Fidelity Fond světových dluhopisů s vysokým výnosem investuje zejména do podnikových dluhopisů a je určen pro investory, kteří hledají vyšší výnosy než na běžných bankovních produktech či státních dluhopisech.
 
Fidelity Fond světových dividend nabízí investování do nejlepších akciových společností, které vyplácejí pravidelné dividendy. Investor tak těží hned dvakrát - jednak z pravidelných dividend, jednak z vývoje akciových investic dle pohybů na finančních trzích.
 
ING Fond světových akcií investuje do akcií velkých společností po celém světě napříč různými oblastmi. Je vhodný pro investory hledající dlouhodobou investici s co nejvyšším výnosem i za cenu výrazného kolísání investice.
 
Tři vybrané podílové fondy pokrývají spektrum základních investorských profilů s různou mírou rizika. Umožňují investici v české koruně do titulů a atraktivních cenných papírů po celém světě, bez ohledu na zemi, trh či odvětví. Investice je možná již od 500 korun, například formou měsíčních investic.
 
Sjednání smlouvy, nákup ING Investic i jejich správa probíhají on-line v prostředí internetového nebo mobilního bankovnictví. K transparentní a snadné orientaci slouží videonávody, které představí jak základy a hlavní principy investování, tak jednotlivé podílové fondy v nabídce ING Investic.
 
Na webových stránkách zájemce o investování najde i test investičního profilu, který mu na základě jednoduchých vstupních kritérií pomůže vybrat správný podílový fond. Pro nákup ING Investic je nutné mít aktivní spořicí účet ING Konto.
 
„Od chvíle, kdy jsme před více než deseti lety v Čechách otevřeli segment spořicích účtů s ING Kontem, umožňujeme širokému spektru klientů efektivní správu jejich úspor. Nyní jako první přicházíme s unikátní nabídkou ING Investic, jejichž koncept je tak jednoduchý, že investovat dokáže a může skutečně každý. Věříme, že tím přispějeme k odstranění bariér a k popularizaci podílových fondů a že v současné době nízkých úrokových sazeb na depozitních produktech v lidech podnítíme potřebu spravovat úspory ještě efektivněji než dosud,“ dodává Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.