« Zpět

Také Vám chodí skvělé nabídky na snadný výdělek?

| 2. února 2016 - 9:18 | Zprávy | Podílové fondy

Často poslední dobou nejen od poradců slýchám o skvělých nabídkách na investování peněz, které prostřednictvím internetu nebo svých obchodníků nabízejí různé společnosti. Jejich sliby jsou veliké. Od zprostředkování obchodů přes investičního specialistu, který se bude klientovi plně věnovat, přes zcela jedinečné a příležitosti, na které ho tento člověk navede. Společným jmenovatelem jsou pak pochopitelně spousty snadno vydělaných peněz.

Realita ovšem bývá jiná. Překládám zcela autentický e-mail, který nedávno dostal můj dobrý známý a zároveň zkušený a dlouhodobě ziskový burzovní obchodník. Snad bude užitečný i pro finanční poradce. Názvy firem a případná jména jsou smyšlená. Obsah je ale syrově pravý.

Chtěl jsem Vás s dovolením požádat o radu, doporučení, navedení, v nejlepším případě o pomoc. Co bych mohl udělat s mým obchodním účtem, který je na vymazání i se mnou, abych z něj dostal alespoň to, co jsem do něj postupně vložil, tedy 40 000 dolarů. Pokud budete mít čas a chuť číst dále, zasílám moji zkušenost se začátky mého obchodování.

Po letitém odolávání hovorům od obchodníků různých brokerů jsem podlehl slibovanému krátkodobému zisku min. 10 % při předupisování akcií Ferrari. Chtěl jsem to vyzkoušet s minimální částkou 100 000 Kč. Začal jsem obchodovat v říjnu 2015. Po zaslání obnosu na účet mi bylo řečeno, že nelze akcie zakoupit, ale bude mi přidělen specialista, který mě povede v jiných obchodech (do pořádného průšvihu na vymazání účtu).

Můj účet byl založen u společnosti GreatProfits. s.r.o. Specialista mi pomohl se základy ovládání platformy, a ukázal jak využívat ekonomické ukazatele. Doporučil mi obchodovat na začátek kávu s polovinou lotu, že půjde nahoru. Nešla. Tak jsem sám začal obchodovat s ropou a dařilo se. Byl jsem obchodováním  nadšen, posedlý, ale opatrný, prováděl jsem mnoho krátkodobých obchodů s malým ziskem, občas se podařil větší. Po 14 dnech obchodování jsem byl 60 000 Kč v plusu. Prvotní nadšení bylo velké, v hlavě jsem měl myšlenky, že z toho budu žít. Vydělám průměrně 100 dolarů denně a budu spokojený…

Častým specialistovým  doporučení bylo investovat více peněz s tím, že obdržím 15% bonusy a vydělám mnohem více. Zachoval jsem chladnou hlavu a neměl jsem chuť více investovat, vždyť si na tu částku, když se bude dařit, můžu postupně přijít sám.

Jenže nic netrvá, otrkal jsem se a pokora a vidina po větších ziscích mě potopila, hlavně středeční výsledky zásob ropy v USA, při kterých mi bylo doporučeno obchodovat. Buď šel trh opačným směrem, než byl předpoklad, pohyby byly velmi rychlé nebo jsem si spletl sell a buy. Pak jsem si řekl:„co půjde dolů, musí jít nahoru.“ Nehledě na to, tu byla specialistova rada, že pokud budu mít dostatek financí, nikdy nemůžu prohrát a na nulu ropa nikdy nepřijde. Radil podkupovat, což jsem dělal…

Pak jsem jen přijímal hovory o nutnosti navýšení mého účtu nebo se mi vyčistí. Během této doby přišlo sdělení, že už firma GreatProfits nebude k dispozici a obchodní účet bude předán firmě CarribeanParadise. Specialista, který mě měl na starosti, skončil a byl mi přidělen nový, od kterého slyším jen: „pokud chcete něco vydělat, potřebujete  navýšit  účet, a to minimálně o 40 000 dolarů, a že mi bude snížen swap, dostanu bonus… Další hovory, že jsem opět na nule. Postupně jsem těch 40 000 dolaru opravdu vložil z volných prostředků a hypotéky a momentálně jsem skoro na dně. Specialista mi radí vzít si půjčku, že se mi to vrátí. No nevím…

Když mu tvrdím, ať se podívá, kam jsem to s nimi dopracoval, tak mi je řečeno, že s ním ne, že s ním by se mi to nestalo, ale aby se s tím něco provedlo, potřebuji navýšit účet o pořádnou částku. Mám pocit, že tu jsem jen pro navýšení jejich účtu a vyčištění mého, moji důvěru nemají, potřeboval bych být jinde, ale potřebuji zachránit alespoň část,  pokud je ještě co.

Dodnes mi nikdo ze specialistů nedoporučil používat stoploss. Ani slibovaná podpora uvedená na jejich stránkách není. Abych jim nekřivdil – vzdělávání jsem později na stránkách našel a později doplnili i komentář.

Postupným hledáním na internetu, kde jsem se následně dostal k Vám, pomalu studuji, jak obchodovat, ale určitě si tím sám jako začátečník nevyřeším problém, do kterého jsem se dostal a potřeboval bych navést a vyslechnout radu od někoho jiného. Děkuji za Váš čas a případnou, byť nepatrnou radu, jak dál.
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.