« Zpět

Objevte Ameriku s novým fondem od ČSOB

| 9. května 2013 - 12:11 | Zprávy | Podílové fondy

Na květen ČSOB připravila atraktivní investiční příležitosti. Nový KBC Equity Fund America CZK je akciový fond, který poskytne unikátní možnost investovat do úspěšných společností průmyslu USA a Kanady. Druhou novinkou je Optimum Fund ČSOB Světových příležitostí 1. Jde o strukturovaný fond, který je zaměřený na významné světové společnosti s vysokou tržní kapitalizací. Další novinkou je životní pojištění Maximal Invest Potravin a nápojů 4.

 

„Americké akciové indexy mají za sebou druhý růstový rok, americká ekonomika se zotavuje, byť má ještě nemalý kus cesty před sebou. Na rozdíl od ekonomik evropských je ta americká však na zřetelné růstové trajektorii a úkolem našeho nového fondu je tohoto pozitivního trendu využít,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
KBC Equity Fund America CZK nabízí širokou diverzifikaci, jelikož je jeho investiční koš složen z akcií silných společností z různých odvětví amerického a kanadského průmyslu. Maximální ani minimální výnos není stanoven. Fond nezajišťuje měnové riziko vyplývající z investic do aktiv v USD.
 
Optimum Fund ČSOB Světových příležitostí 1 nabízí možnost investovat do společností z celého světa vyznačujících se vysokou tržní kapitalizací a současně ochranu ve výši 95 % investované částky. Fond může dosáhnout výnosu až 60 % (8,55 % ročně) za dobu svého trvání.
 
Maximal Invest Potravin a nápojů 4 je životní pojištění s podkladovým aktivem ve formě strukturovaného podílového fondu s 95 % ochranou investované částky. Výnos fondu je vázán na koš 20 světových akcií firem zabývajících se výrobou potravin a nápojů. Maximální výnos je 60 % (8,56 % ročně), při 50% participaci na růstu. Tento pojistný produkt také zdarma nabízí pojištění pro případ smrti následkem úrazu až do výše 500 000 Kč.
 
Z minulého měsíce pokračují fondy:
Pojištění Maximal Invest ČSOB Silných společností 1 nabízí 100 % ochranu investované částky a pojištění pro případ smrti následkem úrazu zdarma až do výše 500 tisíc korun. Svou jednoduchostí dokáže překlenout období, které může nastat v důsledku prodlev v dědické agendě vzhledem k novele občanského zákoníku.
 
Optimum Fund ČSOB Dobyvatelé nových trhů 1 je strukturovaný podílový fond s ochranou investované částky ve výši 95 %. Výnos fondu je vázán na koš 30 akcií, z nichž minimálně polovinu tvoří právě společnosti se slibným potenciálem růstu a s expanzí na rozvíjející se trhy. Fond nabízí možnost dosažení maximálního výnosu ve výši až 80 % (10,8 % ročně) za dobu svého trvání.
 
Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná.
 
Hlavním cílem podílového fondu je zajistit podílníkům nejvyšší možný výnos, a to investováním do převoditelných cenných papírů a likvidních aktiv. Druhotným cílem fondu Optimum Fund ČSOB Dobyvatelé nových trhů 1 je vyplatit investorovi nejméně 95 % investované částky ke dni splatnosti.
 
Zajištění hodnoty investice a výnosu u zajištěných fondů se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota zajištěné části investice.
 
Podrobné informace o zajištěných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.