« Zpět

Nové a zvýhodněné fondy ČSOB pro měsíc červen

| 7. června 2013 - 11:37 | Zprávy | Podílové fondy

Od začátku června přibude v nabídce ČSOB nová investiční příležitost. Jedná se o strukturovaný fond Optimum Fund ČSOB Světový Jumpstart 1, který je vhodný pro investory, kteří by rádi využili potenciálů akcií a zároveň byli chráněni proti poklesu. Zájemci mají rovněž možnost zakoupit dva smíšené fondy KBC Master Fund ČSOB Portfolio Pro srpen 95 a KBC Master Fund ČSOB Portfolio Pro srpen 90, které se na konci srpna dočkají znovunastavení, tedy vrácení na výchozí hodnoty, a nyní jsou nabízeny za zvýhodněnou cenu. Tyto fondy po počátečním poklesu v roce 2008 vrátily klientům ztráty a více než uspokojily investory požadující rozumný výnos.

„Zajištěné a strukturované fondy patří mezi nejoblíbenější volbu klientů a v případě správného využívání se mohou stát velmi účinným nástrojem každého investora a mnohdy nabízejí lepší zhodnocení než klasické depozitní produkty. ČSOB má s nimi bohaté zkušenosti, jelikož v zajištěných fondech spravuje celých 33,5 miliardy korun, což představuje více než 80 % českého trhu zajištěných fondů. Významné je i to, že historicky skončilo 83 % zajištěných fondů z naší dílny lépe než Světový akciový index (MSCI),“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
Optimum Fund ČSOB Světový Jumpstart 1 je strukturovaný fond s ochranou investice ve výši 90 % investované částky. Maximální výnos fondu za dobu jeho trvání je 80 %, tedy 10,79 % ročně. Výnos fondu je vázán na koš 30 akcií světových korporací s převahou společností zaměřených na telekomunikace, farmacii, energii a služby.
 
KBC Master Fund ČSOB Portfolio Pro srpen 95 a KBC Master Fund ČSOB Portfolio Pro srpen 90 jsou smíšené fondy, které svou investiční strategii upravují podle aktuální situace na trhu. V těchto fondech jsou zastoupeny nízkorizikové investiční nástroje, doplněné takovými, které mohou přinést vyšší výnos na úkor vyššího rizika. Poměr těchto nástrojů se mění v závislosti na vývoji kapitálových trhů a rozborů a predikcí analytiků. Vše se řídí pevně stanovenou investiční strategií.
 
Fondy v nabídce z minulých měsíců:
Optimum Fund ČSOB Světových příležitostí 1 nabízí ochranu ve výši 95 % investované částky. Fond investuje do společností z celého světa vyznačujících se vysokou tržní kapitalizací a díky kvalitnímu nastavení a správě může dosáhnout výnosu až 60 % (8,55 % ročně) za dobu svého trvání.
 
Maximal Invest Potravin a nápojů 4 je životní pojištění s podkladovým aktivem ve formě strukturovaného podílového fondu s 95 % ochranou investované částky. Výnos tohoto fondu je vázán na koš 20 světových akcií firem zabývajících se výrobou potravin a nápojů. Maximální výnos je 60 % (8,56 % ročně), při 50% participaci na růstu. U tohoto produktu klient zdarma získá pojištění pro případ smrti následkem úrazu, a to až do výše půl milionu korun.
 
KBC Equity Fund America CZK i je akciový fond, který investuje do silných společností z různých odvětví amerického a kanadského průmyslu. Maximální ani minimální výnos fondu není stanoven. Fond nezajišťuje měnové riziko vyplývající z investic do aktiv v USD.
 
Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty investice a výnosu u zajištěných fondů se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota zajištěné části investice. Podrobné informace o zajištěných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.