« Zpět

Jak zhodnotit úspory v roce 2015

| 6. ledna 2015 - 10:00 | Zprávy | Podílové fondy

V období nízkých úrokových sazeb na běžných a spořicích účtech, které asi ještě nějaký čas přetrvá, je pro lidi obtížné zhodnotit jejich pracně vytvořenou finanční rezervu. Nejasná budoucnost systému důchodového zabezpečení velí se v penzi nespoléhat pouze na peníze od státu. A tak stále více lidí část úspor investuje, o čemž svědčí meziroční nárůst objemu peněz v podílových fondech. Investování části dlouhodobých úspor do podílových fondů je rozumnou alternativou zhodnocení peněz pro každého. Navíc pokud investici držíte déle než 3 roky, nebo pokud neodprodáte cenné papíry za více než 100 000 Kč v rámci jednoho kalendářního roku, je výnos z investic do podílových fondů osvobozen od daně.

Stále více lidí část úspor investuje, o čemž svědčí meziroční nárůst objemu peněz v podílových fondech. 
 
Ani zažitý předsudek, že investovat znamená nutnost složitě si vybírat z desítek podílových fondů, dnes již neplatí a lze se pohodlně obejít i bez cizí pomoci. Například v ING Bank nyní můžete využít novou nabídku ING Investic. Na webových stránkách je vše vysvětleno pomocí srozumitelných videí a animací, výběr a orientaci v podílových fondech vám v několika krocích usnadní i jednoduchý simulátor.
 
V ING Bank pro Vás vybrali tři podílové fondy předních správců ING Investment Management a Fidelity Worldwide Investment, které pokrývají spektrum základních investorských profilů s různou mírou rizika a umožňují investovat do atraktivních cenných papírů po celém světě, bez ohledu na zemi, trh či odvětví. Navíc u těchto podílových fondů neplatíte žádné vstupní poplatky, které se jinak obvykle účtují a ukrajují Vám tak z Vašich výnosů.
 
Výnos za období 30. 9. 2013 – 30. 9. 2014:
  • Fidelity Fond světových dluhopisů s vysokým výnosem 6,2 %
  • Fidelity Fond světových dividend 14,6 %
  • ING IM Fond světových akcií 15,1 %
*zdroj: Měsíční informační listy jednotlivých fondů ke dni 30. 9. 2014. Historická výkonnost fondů Fidelity je uvedena v eurech.
 
Výhody nového investičního nástroje můžete využívat okamžitě a z pohodlí domova. Smlouvu uzavřete on-line a ING Investice následně spravujete pomocí přehledného internetového, či mobilního bankovnictví. Investovat lze jednorázově či pravidelně už od částky 500 Kč. Není nic jednoduššího, než to vyzkoušet na www.inginvestice.cz.
 
 
 TIP: Díky pravidelnému investování je možné snížit riziko nákupu investice v nevhodný čas. Právě tím, že investujete pravidelně a bez ohledu na to, zda trhy v dané chvíli rostou, nebo klesají, ovlivňujete jak výši výnosů, tak míru rizika. I malá měsíční investice Vám může v budoucnosti přinést velmi zajímavé výnosy.
 
Nezapomeňte, prosím, že hodnota každé investice může kolísat. Návratnost investované částky proto není zaručena. Výnosy, které investice přinášela v minulosti, nejsou zárukou výnosů budoucích. Stále musíte počítat s jistou mírou rizika. ING Bank N.V. neposkytuje ve vztahu k produktu ING Investice investiční poradenství týkající se investičních nástrojů.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.