« Zpět

Broker Trust roste i přes klesající trh

| 18. května 2015 - 9:49 | Zprávy | Podílové fondy

I v loňském roce pokračovala finančně poradenská společnost Broker Trust v růstu a její hrubý provizní obrat překonal hranici 600 mil. Kč. Zatím neauditované výsledky oznámil majitel společnosti Zdeněk Sluka během Broker kongresu. Také v prvním kvartálu letošního roku pokračuje růstový trend. Čísla jsou o to cennější, že jich náš největší brokerpool dosahuje na obecně klesajícím trhu.

„Meziroční zvýšení produkce přes 40 procent je dokonce vyšší růst, než jsme plánovali. Ještě důležitější je skutečnost, že tento růst není jen důsledkem vyššího počtu poradců využívajících zázemí Broker Trustu, ale také dvacetiprocentního meziročního nárůstu produktivity, tedy obratu na hlavu,“ říká ředitel společnosti Zdeněk Sluka.
 
Téměř třetina loňského provizního obratu pochází z oblasti hypoték. I přes pokles hypotečního trhu (o čtyři procenta) se Broker Trustu podařilo zvýšit v  úvěrové oblasti svůj tržní podíl, když meziročně rostl o 7 procent. Partneři společnosti zprostředkovali loni úvěry na bydlení za více než 10 miliard korun, což Broker Trust řadí mezi tři největší hypoteční zprostředkovatele na českém trhu.
 
Výrazný růst obratu zaznamenal Broker Trust také v oblasti neživotního pojištění (38 procent) a investičních produktů (o 24 procent), což jsou segmenty, které podle představitelů společnosti mají i do budoucna výrazný růstový potenciál.
 
Významným segmentem v portfoliu služeb Broker Trustu zůstává s podílem 55 procent provizního obratu životní pojištění. Společnost zvýšila v této oblasti svůj provizní obrat o 28 procent. Naprostá většina příjmů v této oblasti je z rizikového pojištění.
„Z hlediska produktového portfolia je Broker Trust velmi dobře nastaven jako stabilní firma,“ říká Zdeněk Sluka s tím, že společnost je také spolehlivým partnerem českých pojišťoven a finančních ústavů. 
 
„Vizí Broker Trustu je poskytovat spolehlivé zázemí kvalitním poradcům a poradenským firmám, kteří dělají dobrou práci pro své koncové klienty. Finanční trh v nejbližší době čekají významné změny, ať je to regulace, digitalizace či posun v oblasti vnímání klientů. Jsme přesvědčeni, že svobodní finanční poradci a poradenské firmy, kteří finanční poradenství poskytují jako poctivé řemeslo, budou se zázemím Broker Trustu na tyto změny nejlépe připraveni,“ dodává Zdeněk Sluka.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.