« Zpět

PFČP připisuje klientům zhodnocení ve výši 2,2 %

| 11. dubna 2013 - 9:34 | Zprávy | Penzijní spoření

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) opět potvrdil pozici jedničky mezi penzijními fondy, když za rok 2012 připsal svým klientům zhodnocení 2,2 % p.a. V závěru minulého týdne o tom rozhodla valná hromada společnosti. PFČP připsal vysoké zhodnocení díky rekordnímu loňskému zisku ve výši 1,431 miliardy korun, který podle zákona rozdělí klientům.

 

Zhodnocení PFČP je nejvyšší na českém trhu. „Díky zodpovědnému investování se nám loni podařilo ochránit klientské vklady a současně zajistit jejich nadprůměrné zhodnocení. V součtu se státními příspěvky tak v loňském roce klienti PFČP své vklady v průměru zhodnotili o 4,8 %,“ komentuje přípis Tomáš Matoušek, generální ředitel a předseda představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny (dříve Penzijního fondu České pojišťovny).
 
Koncem roku 2012 prošel PFČP transformací a změnil se na dnešní Penzijní společnost České pojišťovny. PSČP je nyní lídrem i v nově vytvořeném druhém pilíři penzijního systému, když za první čtvrtletí uzavřela více než 13 000 smluv. To představuje dvě třetiny ze všech smluv dosud uzavřených na celém českém trhu.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.