« Zpět

Penzijní společnost české pojišťovny převezme klientské portfolio raiffeisen penzijní společnosti

| 6. března 2014 - 14:38 | Zprávy | Penzijní spoření

Penzijní společnost České pojišťovny (PSČP) přebere klientský kmen Raiffeisen penzijní společnosti (RPS) ve 2. i 3. pilíři důchodového spoření. Tato akvizice je potvrzením dlouhodobé strategické spolupráce finančních skupin České pojišťovny a Raiffeisenbank v oblasti penzí. PSČP tak získá přes 12 tisíc klientů do druhého pilíře a více než tisíc klientů ve třetím pilíři. Raiffeisenbank chce dále posilovat svou pozici banky zaměřené na oblasti poradenství a finančního plánování mj. prostřednictvím produktů nabízených Raiffeisen investiční společností. Celá transakce by měla být po splnění všech regulatorních kroků dokončena na začátku druhého pololetí letošního roku.

„Naše společnost je dlouhodobě nejsilnější hráč na trhu penzí v České republice. Jsem přesvědčen, že našim novým klientům nabídneme atraktivní zhodnocení jejich vkladů a nadstandardní služby včetně on-line obsluhy účtů. Spolu s převzetím klientského kmene Raiffeisen penzijní společnosti souvisí i významné rozšíření distribuční kapacity PSČP prostřednictvím pobočkové sítě Raiffeisenbank,” říká Vladimír Bezděk, generální ředitel PSČP. Převáděným klientům zůstanou samozřejmě zachovány veškeré zákonné podmínky jejich stávajícího spoření včetně zvolené investiční strategie. Klienti RPS budou o průběhu a podmínkách převodu průběžně informováni. Informace budou rovněž dostupné na webu www.pfcp.cz a klientské lince 840 111 280 nebo 800 900 900.
 
„V loňském roce jsme prokázali, že dokážeme klienty zaujmout a umíme jim efektivně zhodnotit jejich úspory. Jako nováček na trhu bez historie i klientského kmene ale nemáme v současné politické situaci možnost naší investici dále rozvíjet, proto budeme dále spolupracovat se zavedenou a silnou penzijní společností,“ vysvětlil generální ředitel RPS Josef Beneš.
 
„Děkuji našim klientům za projevenou důvěru a jsem velmi rád, že jim i po našem odchodu z trhu můžeme nabídnout důchodové spoření se zázemím a zkušenostmi silného partnera, který má díky své dlouhodobé přítomnosti na trhu zajištění na penzi oproti nám navíc možnost efektivního zhodnocení klientských vkladů. Dlouhodobé finanční plánování pro nás zůstává prioritou,“ dodal Josef Beneš s tím, že skupina Raiffeisen bude nadále rozvíjet svůj koncept finančního a investičního plánování mj. v rámci Raiffeisen investiční společnosti.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.