« Zpět

Penzijní společnost AXA otvírá nový účastnický fond

| 6. ledna 2015 - 12:33 | Zprávy | Penzijní spoření

Novým účastnickým fondem bude Vyvážený účastnický fond. Strategie tohoto investičního fondu je shodná s investiční strategií Smíšeného účastnického fondu. K 1. 1. 2015 byly tyto dva účastnické fondy sloučeny, čímž Smíšený účastnický fond zanikl.

„U nově vzniklého Vyváženého účastnického fondu jsme pro naše klienty zachovali možnost investování v rámci dynamičtějších strategií spoření a zároveň jim zůstávají v platnosti již sjednané strategie spoření. Věříme proto, že bude našim klientům nový Vyvážený účastnický fond svými parametry plně vyhovovat," říká Karel Žyla, manažer PR a komunikace finanční skupiny AXA.
 
Přechod do nového fondu je automatický
Klienti, spořící do Smíšeného účastnického fondu, automaticky přejdou do nového Vyváženého fondu. Pokud klienti s přechodem do nového fondu nesouhlasí, budou moci do šesti měsíců převést své prostředky bezplatně do jiného účastnického fondu AXA penzijní společnosti nebo do jiného účastnického fondu jiné penzijní společnosti. Nikdo z klientů tak nebude poškozen a nepřijde o své prostředky.
 
Tři doplňkové účastnické fondy
AXA penzijní společnost bude mít i nadále v doplňkovém penzijním spoření otevřené tři účastnické fondy. Povinný konzervativní účastnický fond AXA, Dluhopisový účastnický fond a Vyvážený účastnický fond.
 
AXA penzijní společnost
S 11,6 % tržním podílem je AXA penzijní společnost čtvrtou největší penzijní společností dle výše prostředků evidovaných ve prospěch klientů. Je to jedna z kapitálově nejlépe vybavených penzijních společností na trhu a má nejvyšší průměrný účastnický příspěvek na penzijním připojištění, 919 Kč (průměr trhu 659 Kč) a jeden z nejvyšších průměrných příspěvků má i v případě doplňkového penzijního spoření, 1 183 Kč (průměr trhu 804 Kč). AXA penzijní společnost připsala letos u původního penzijního připojištění nejvyšší zhodnocení na trhu, 2,29 %. Výhodou je on-line správa smlouvy či její sjednání on-line s bonusem 500 Kč.
 
www.axa.cz
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.