« Zpět

Lidé od spoření na stáří očekávají zejména garanci zhodnocení vložených prostředků a nezávislost na politické situaci

| 15. února 2013 - 12:21 | Zprávy | Penzijní spoření

Přestože diskuze o nedávno spuštěné důchodové reformě probíhá již několik měsíců, většina průzkumů realizovaných mezi občany poukázala na neradostnou realitu, že o možnostech spoření na důchod mají naprosto nedostatečné informace. Ve valné většině se tedy při rozhodování spolehnou na doporučení svého pojišťovacího poradce.

 

Kooperativa proto oslovila téměř 700 svých pojišťovacích poradců, aby zjistila, co jejich klienti od spoření na důchod očekávají. Jedná se o poradce, kteří úspěšně prodávají životní pojištění a současně jsou oprávněni prodávat i produkty II. pilíře.
 
Jednoznačně nejvíce respondentů (85 %) uvedlo garanci návratnosti a zhodnocení vkladů. Na druhém místě v žebříčku důležitosti zazněla nezávislost na politické situaci (78 %), třetí místo obsadila flexibilita (75 %), tedy možnost jednorázové výplaty na konci spoření, možnost vybírat část naspořených prostředků v průběhu spoření nebo možnost úpravy výše platby.
 
Na základě tohoto průzkumu Kooperativa připravila nový produkt s jednoduchými podmínkami, který je zaměřený na zodpovědné klienty. Nové pojištění nese název PENZE S GARANCÍ a navazuje na úspěšné univerzální životní pojištění PERSPEKTIVA.
 
Hlavní přínosem PENZE S GARANCÍ je garantované zhodnocení vložených prostředků – minimálně ve výši technické úrokové míry 2,4 % p.a. Kooperativa k ní navíc ještě připisuje podíl na zisku, takže například za poslední 4 roky klienti získali každoročně výnos ve výši 4 %. Zároveň PENZE S GARANCÍ nabízí i možnost investování do 10 tržních fondů.
 
Druhou zásadní výhodou je flexibilita, kterou klienti velmi oceňují; mohou měnit výši pojistného, případně si peníze v průběhu pojištění vybírat nebo dokonce platby po dohodě s pojišťovnou přerušit. Za zmínku stojí i další výhodná vlastnost životního pojištění: pojistné plnění si pojištěný může nechat vyplatit jednorázově, nebo může zažádat o výplatu pravidelného důchodu, přičemž si z obou variant může vybrat až do konce pojistné doby.
 
Podrobnosti o PENZI S GARANCÍ je možné získat na www.penzesgaranci.cz, kde je zároveň připravena i jednoduchá kalkulačka k modelaci finanční situace každého klienta.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.