« Zpět

Raiffeisen investiční společnost zahajuje činnost a spouští první dva produkty

| 3. července 2013 - 9:26 | Zprávy | Obchodování s CP

Raiffeisen investiční společnost (RIS) získala všechna potřebná povolení regulátorů a zahájila tak svou činnost. RIS se zaměří především na nabídku podílových fondů vedených v českých korunách, postupně převezme pod svou správu některé produkty Raiffeisen Capital Management. Raiffeisen zároveň připravila „Investiční dny”, při kterých získají klienti slevu na vstupních poplatcích.

Raiffeisen investiční společnost a.s. (RIS) splnila všechny požadavky na zahájení činnosti 
a představila první dva produkty ze své nabídky. „Raiffeisenbank jako banka zaměřená na prémiové klienty klade důraz na kvalitní poradenství a dlouhodobý vztah s klientem. Vznik investiční společnosti plně zapadá do této strategie, RIS klientům zajistí komplexní nabídku služeb v oblasti investičních produktů a finančního plánování,” uvedl generální ředitel společnosti Josef Beneš.
 
„Chceme využít znalosti českého trhu a jeho možností. Zaměříme se proto především na fondy denominované v českých korunách. Postupně převezmeme i správu korunových fondů Raiffeisen Capital Management,“ dodal Josef Beneš.
Raiffeisen investiční společnost spouští nabídku prvních dvou produktů. „Do obou nových  fondů lze až do konce června investovat se slevou 50 % na vstupním poplatku,“ uvedl Josef Beneš.
 
„Chráněný fond ekonomických cyklů je vhodný především pro konzervativní klienty, kteří hledají vyšší výnos než nabízí spořicí účty či termínované vklady, zároveň však požadují vysokou míru ochrany své investice,“ vysvětlil Josef Beneš. Fond nabízí 95% ochranu a funguje na principu „zaklikávání“, tedy zamčení výnosu po každém růstu o více než dvě procenta. Fond bude primárně investovat do krátkodobých korunových dluhopisů (zejména státních, ale též korporátních apod.).
 
Druhou novou investiční příležitostí je Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, který se zaměří na investice do zajímavých firemních i státních dluhopisů. Fond je vhodný zkušenější investory, kteří hledají vyšší výnos než nabízejí tradiční dluhopisové fondy,“ uzavřel Josef Beneš.
 
Generálním ředitelem a předsedou představenstva je Josef Beneš, představenstvo doplňují Martin Vít a Michal Ondruška. RIS je 100% dceřinou společností Raiffeisenbank a.s.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.