« Zpět

Největší online broker zaznamenává další výrazné přírůstky klientů

| 2. října 2015 - 12:40 | Zprávy | Obchodování s CP

V posledních dvou měsících Fio banka zaznamenává zvýšený zájem o investiční služby. Největší online broker v České republice získal od poloviny letošního července více než 2000 nových investičních klientů. Celkově počet investorů obchodujících s Fio bankou, dosahuje 84 000.

Česká Fio banka nabízí nejen bankovní služby bez poplatků, ale přináší zájemcům o aktivní zhodnocení financí také kompletní investiční servis. V průběhu léta zavedla pro všechny nové klienty možnost převést si zcela zdarma své cenné papíry od jiného brokera a navíc s bonusem 450 Kč za každý převedený veřejně obchodovatelný ISIN ve formě slevy na poplatku z dalších obchodů. I to je důvodem nárůstu nových klientů, od půlky července jich do Fio banky přišlo přes 2000. Klientská základna investorů se tak rozšířila na téměř 84 000. Zhruba třetina z nich využívá kromě investičních i bankovní služby. Celkový počet klientů této české banky aktuálně přesahuje 530 000 osob.
 
„V létě bývá příliv nových klientů nižší než v jiných ročních obdobích. Letošní rok je ale výjimkou a to z několika důvodů. Stále nabízíme jedny z nejnižších poplatků z obchodování na trhu, máme vlastní investiční zpravodajství i online aplikace. Dalším faktorem je i situace na trhu. Během července ohlásil konec konkurenční broker a my jsme rádi, že velká část jeho klientů volí pro své další investování právě nás. Stále narůstající čísla nových investorů jsou toho důkazem,“ dodává Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky. 
 
Fio banka je ryze českou bankou poskytující běžné bankovní služby bez poplatků a investice do cenných papírů. Nazuje na historii Finanční skupiny Fio na českém trhu, která sahá až do roku 1993. Nabízí unikátní spojení nízkonákladové internetové banky a široké sítě poboček, které jí vyneslo množství ocenění v soutěžích Zlatá koruna, Zlatý Měšec, Banka roku nebo Vstřícná banka. Dynamicky rozšiřuje své portfolio služeb i počet klientů - v průběhu posledních pěti let se její klientská základna téměř zdesetinásobila a aktuálně činí více než půl milionu klientů.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.