« Zpět

Investice do „modrého zlata“ se stále vyplácí

| 2. října 2013 - 7:08 | Zprávy | Obchodování s CP

KBC ECO Fund CSOB Water – ČSOB Akciový fond – Vodního bohatství si drží svoji pozici nejvíce rostoucího fondu a dokazuje, že investovat do vody se vyplatí. Za posledních 12 měsíců vzrostl nejvíce ze všech nabízených fondů, a to o 23,04 %. ČSOB akciový mix a ČSOB dynamický fond patří k těm, které ho následují a dostaly se za stejné období přes hranici 10 %. Průměrný výnos všech otevřených fondů ČSOB je za poslední rok 4,26 %.

ČSOB Akciový fond – Vodního bohatství – je akciový fond investující do firem, které nabízejí produkty a služby v sektoru vodohospodářství. Fond se zaměřuje především na světové společnosti s vysokým potenciálem růstu z průmyslových odvětví a služeb vázaných na vodu, kam spadají například firmy zabývající se čištěním, odsolováním, dodávkami kvalitní vody a podobně. Akcie jsou vybírány po konzultaci s nezávislým výborem pro životní prostředí, přičemž minimální podíl těchto akcií v portfoliu je 75 %. Fond je aktivně řízen, takže se složení portfolia přizpůsobuje dění na finančních trzích.
 
„Zajištění pitné vody a potravy pro zvyšující se počet obyvatel světa a podpora hospodářského růstu ve vyspělých i rozvojových zemích vyžadují vysoké investice – nyní i v následujících desetiletích. Společnosti, podnikající v často regulovaném odvětví vodního hospodářství, mají trochu jiný byznysový model než firmy vystavené plné konkurenci. Jejich výhodou bývá stabilní marže, která je zajištěna právě regulací na základě uznaných nákladů výroby. Navíc vodní průmysl během uplynulých pěti let překonal světový trh,“ vysvětluje důvody investic do vody Aleš Prandstetter, investiční stratég společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
ČSOB akciový mix investuje do světových akcií. Z pohledu sektorů se jedná o vysoce diverzifikovaný fond, který je vhodný jako základ akciové složky portfolia. Z hlediska regionu jsou aktiva směřována především do USA. Tento fond umožňuje podílet se na celosvětovém růstu akcií a je aktivně řízen. Nekopíruje ani nesleduje žádnou oficiálně stanovenou referenční hodnotu (index). Zaměřuje se především na akcie obsažené ve čtyřech světových indexech: S&P 500, EuroStoxx 50, Nikkei 225, FTSE 100.
 
KBC Master Fund CSOB Dynamic – ČSOB dynamický fond vybírá investiční příležitosti především mezi ostatními fondy (včetně fondů skupiny KBC, a to i do více podfondů stejného fondu) podle předem stanovené investiční strategie, čímž poskytuje širokou diverzifikaci portfolia. Fond nabízí moderní způsob investic volných finančních prostředků a je vhodný zejména pro pravidelné investice.
 
Minulé výnosy nejsou zárukou budoucích výnosů. Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice.
 
Podrobné informace o otevřených fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.