« Zpět

ING převádí custody služby v 7 evropských zemích na Citi

| 29. dubna 2013 - 13:05 | Zprávy | Obchodování s CP

ING dnes oznámila dosažení dohody o převodu lokálních custody služeb poskytovaných v sedmi zemích střední a východní Evropy na Citi, jednoho z celosvětově největších poskytovatelů custody služeb.

 

Převod lokálních custody služeb v Bulharsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku a na Ukrajině je v souladu se strategickým cílem a zaměřením ING a vyplývá ze strategického přezkoumání obchodního portfolia ING Commercial Banking prezentovaného v listopadu 2012.
 
ING Bank bude v regionu střední a východní Evropy nadále nabízet široké spektrum produktů korporátního bankovnictví. Síť ING Commercial Banking v tomto regionu pokrývá 10 zemí a svým lokálním i mezinárodním klientům poskytuje úvěrové služby, transakční služby, korporátní financování a produkty finančního trhu. ING bude custody služby nadále poskytovat v Polsku, kde tento produkt představuje součást komplexních bankovních služeb. Retailové bankovnictví ING ani působení ING v oblasti pojišťovnictví a řízení investic v regionu střední a východní Evropy není dnešní transakcí dotčeno.
 
Od dnes oznámené transakce se nepředpokládá výrazný dopad na výsledky ING. Převod podléhá souhlasu klientů a regulačních orgánů. Dokončení transakce je očekáváno v druhém čtvrtletí roku 2013 a finalizace přechodu klientů je naplánována na první čtvrtletí roku 2014.
 
V rámci custody služeb ING zejména institucionálním klientům nabízí široké spektrum produktů včetně úschovy cenných papírů, vypořádání obchodů s cennými papíry, sběr informací a inkaso příjmů ze spravovaných cenných papírů. Dnes oznámená transakce se týká přibližně 130 FTE (ekvivalent plného pracovního úvazku) v dotčeném regionu a spravovaných aktiv v hodnotě k prvnímu čtvrtletí roku 2013 přes 110 miliard eur.
 
Citi je předním poskytovatelem cenných papírů a fondů poskytujícím integrované služby řízení hotovosti, obchodu, cenných papírů a fondů svým klientům po celém světě. Se sítí, která pokrývá více než 95 zemí světa, Citi obsluhuje více než 65 000 klientů. V prvním čtvrtletí roku 2013 spravuje v průměru 415 miliard dolarů pasiv a 13,5 biliónů dolarů aktiv.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.