« Zpět

Pojistka na blbost i na srážku. Pojištění majetku od Allianz kryje kolize cyklistů.

| 16. července 2019 - 7:45 | Zprávy | Neživotní pojištění

Rtuť teploměrů se pohybuje v příznivých hodnotách a na silnicích se objevuje čím dál více cyklistů. Bohužel, i při běžné cyklistice ale dochází k nehodám. Pokud je viníkem srážky řidič vozidla, pak je poškozený cyklista odškodněný z jeho povinného ručení. Podle loňské statistiky Policie ČR však 2896 dopravních nehod zapříčinili právě cyklisté. Tučných účtů se ale nemusí bát ani oni, stačí mít sjednané pojištění MůjDomov od Allianz.

„V majetkovém pojištění MůjDomov od Allianz si již od základního balíčku Komfort sjednají cyklisté také pojištění odpovědnosti, které se vztahuje i na škody způsobené rekreační cyklistikou. A to jak na drobné škody, jako je například poškození laku vozidla, tak i na vážnější události, když cyklista způsobí dopravní nehodu a jde o trvalé následky úrazu nebo třeba ušlý zisk,“ vysvětluje metodik Allianz pojišťovny Josef Šrut.

Cyklistika je v České republice druhým nejoblíbenějším sportem hned po fotbalu. Jízdních kol se každým rokem prodá mnohem více, než osobních automobilů. S tím však úměrně roste i riziko nehodovosti. Minulý rok zavinili cyklisté podle policejních záznamů o 337 nehod více, než tomu bylo v roce 2017, a při těchto událostech zemřelo celkem 19 osob.

„Cyklisté by měli myslet na to, že pokud budou viníkem dopravní nehody, při které dojde ke zranění, nikdo jim ale nepomůže a žádné odškodnění od nikoho nedostanou. Měli by se tedy pro tyto případy zabezpečit i životním pojištěním,“ doporučuje Šrut.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.