« Zpět

Léto ve znamení pohybu? Cestovko od Allianz kryje přes 150 sportů

| 1. srpna 2019 - 6:32 | Zprávy | Neživotní pojištění

Šnorchlování v Chorvatsku, surfování na Srí Lance nebo ferraty v Alpách. Ať už máte na léto jakékoliv plány v zahraničí, Allianz ve své základní nabídce cestovního pojištění kryje více než 150 různých sportů. A do konce září navíc poskytuje na sjednání pojistky 20% slevu.

Každý rok volí mnoho turistů dovolenou u moře, kde se snaží zchladit vodními radovánkami. Ne každý už ale myslí na to, že při koupání může zavadit o korál, šlápnout na mořského ježka nebo se praštit do hlavy při jízdě na tobogánu.

„Všechny výše uvedené sporty mohou vést jak k malým úrazům, u kterých je zapotřebí jen ambulantní ošetření, jehož cena se pohybuje do tisíce euro, tak k úrazům, vyžadujícím několikadenní hospitalizaci, zahrnující komplexní vyšetření a případně i zajištění repatriace zpět do ČR,“ říká Jakub Fiala, vedoucí medické asistence Allianz Assistance.

Některé adrenalinové aktivity, jako například potápění s použitím dýchacího přístroje do míst s hloubkou do 40 metrů, kdy je klient držitelem potřebného certifikátu je samozřejmě možné připojistit, ale je důležité to uvést už při sjednávání pojistky. Vedle toho však existují aktivity, které jsou naopak zcela nepojistitelné. Například jeskynní potápění, paragliding a závěsné létání nebo potápění se žraloky.

Až do konce září je navíc možné sjednávat cestovní pojištění s 20% slevou na bit.ly/CestovkoOdAllianz. Výčet základních, rizikových i nepojistitelných sportů je k dispozici ZDE.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.