« Zpět

Klienti Kooperativy můžou mít klidnější svátky

| 22. prosince 2016 - 14:30 | Zprávy | Neživotní pojištění

Kooperativa ke konci roku pravidelně eviduje nárůst ničivých požárů v bytech. Pro letošní období Vánoc a Silvestra proto pro své klienty, kteří mají sjednané pojištění domácnosti, nemovitosti nebo odpovědnosti v běžném občanském životě, připravila další zvýhodnění parametrů pojistné ochrany. A to pro případy, že klienti Kooperativy způsobí škodu někomu jinému, ale i pro škody v jejich vlastní domácnosti nebo nemovitosti.

„V první řadě pro újmy způsobené jiné osobě v období od 24. 12. 2016 do 1. 1. 2017 klientům v pojištění občanské odpovědnosti zdarma navýšíme limit plnění. U každé škody za ně uhradíme až o dva miliony Kč víc, než kolik činí limit plnění sjednaný v jejich pojistné smlouvě. Pokud tedy v tomto období někomu naši klienti způsobí fatální škodu, mohou být klidnější. Zároveň jim v případě vzniku škody na jejich domácnosti či nemovitosti, například od zapomenuté hořící svíčky, odpustíme celou spoluúčast. Mohou tak ušetřit i několik tisíc korun. Všichni naši klienti získají tato zvýhodnění automaticky, nemusejí si je nikde aktivovat,“ představuje tuto vánoční pozornost Tomáš Reitermann, vedoucí Odboru pojištění občanů v Kooperativě.

Dříve se často stávalo, že došlo ke vznícení vánočního stromku od svíček nebo prskavek. V dnešní době lidé využívají spíše elektrické osvětlení, takže nebezpečí jejich vznícení je menší. Typický požár vzniká od adventních věnců a vánočních svícnů, kdy dochází k jejich vzplanutí od dohořívajících svíček. Podle informací hasičů se teplotní režim svíčky pohybuje v rozmezí 640 až 900 °C a doba hoření je podle délky a síly svíčky 2 až 9 hodin. Tyto hodnoty jsou dostatečné k rychlému zapálení hořlavých materiálů a následnému rozvoji požáru celého bytu.

„U vánočních požárů většinou registrujeme menší škody, okolo 15 tisíc korun. Ale každý rok bohužel dochází i k několika totálním škodám, kdy od svícnu nebo pyrotechniky shoří celý byt nebo dům. A takovéto škody s poničením sousedních bytů mohou v praxi snadno dosáhnout milionových částek,“ doplňuje varovnou statistiku Tomáš Reitermann.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.