« Zpět

Autem na dovolenou do Chorvatska

| 13. června 2018 - 15:55 | Zprávy | Neživotní pojištění

Chorvatsko si loni upevnilo pozici nejoblíbenější zahraniční destinace Čechů. Celkem tem vycestovalo 850 000 lidí. Druhou nejoblíbenější zemí se 636 000 českými turisty stala Itálie a třetí skončilo Slovensko. Pro všechny tři země je pak společná jedna věc: Češi do nich nejčastěji cestují autem. Kooperativa, která za své Autopojištění NAMÍRU získala v soutěži Zlatá koruna první místo v kategorii Neživotní pojištění, do Chorvatska vysílá české posádky na celé letní prázdniny.

Do Chorvatska každoročně vyrážejí statisíce Čechů na dovolenou, z toho velká část cestuje vlastním vozem. Kooperativa se rozhodla ulehčit svým klientům případné stresové situace při poruše nebo nehodě jejich vozu a ve spolupráci s Global Assistance připravila flotilu asistenčních vozů s českou posádkou, která bude operovat na pobřeží Jadranu.

„Poprvé jsme naše odtahové vozy do Chorvatska vyslali již v roce 2017 a setkalo se to s velmi příznivou odezvou. Motoristé byli příjemně překvapeni, že s posádkou mohou komunikovat česky a nemusí se stresovat, jak problém vysvětlit v cizím jazyce,“ potvrzuje spokojenost klientů Marek Jaroš, generální ředitel Global Assistance.

V roce 2017 realizovala Global Assistance v Chorvatsku 217 zásahů. Nejčastěji se jednalo poruchy vozidel, asistenční vozy zasahovaly i u několika nehod. „Proto jsme se pro letošní sezónu rozhodli posílit naši účast v Chorvatsku a klientům budou k dispozici tři odtahové vozy a také osm náhradních vozidel, která budou moci klienti Kooperativy využívat. Navíc jsme domluvili i výhodnější podmínky pro servisní práce v autoservisu poblíž Splitu,“ představuje českou pomoc v Chorvatsku Marek Jaroš.

 

Asistenční vozidla budou operovat po celém pobřeží Dalmácie, jedno stanoviště je v Primoštenu nedaleko města Šibenik, druhé přímo ve Splitu. Náhradní vozy jsou Fabie a Octavie, k dispozici budou i dva sedmimístné vany. První asistenční posádky vyráží do Chorvatska již 15. června, od začátku prázdnin budou na svých stanovištích v plné síle. Poslední asistenční vozidlo by se mělo zpět vrátit do konce září. Po celou dobu letních prázdnin tak bude celá flotila českým motoristům v Chorvatsku k dispozici. Pomoc si klienti Kooperativy mohou přivolat na telefonním čísle Global Assistance +420 266 799 779

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.