« Zpět

Allianz bude za červnové bouřky platit stovkám klientů desítky milionů korun

| 19. června 2019 - 11:48 | Zprávy | Neživotní pojištění

Letošní červen už o sobě dal v rámci živlů nebývale vědět. Nejčastěji krupobitím, které ničilo nejenom auta, ale také střešní okna a krytinu na domech i zahradní nábytek. Přestože šlo o lokální bouřky, škodu už Allianz ohlásilo přes 780 klientů s pojištěním majetku nebo autopojištěním, kterým bude pojišťovna vyplácet kolem 50 milionů korun. Nejvíce případů má Allianz z Karlovarského kraje, na druhém místě je kraj Středočeský a o třetí příčku se dělí Praha s krajem Olomouckým.

Majitelů aut s rozbitými skly a důlky na kapotě, především po krupobití, je kolem 300. Z jednoho servisu například pojišťovna eviduje přes 60 poškozených nových vozidel, na která se v době, kdy nad nimi zčernaly mraky, už těšili jejich budoucí majitelé.

Červnové pojistné události letos zapříčinily i bleskové povodně u čtyř stovek klientů. Nejčastěji jim voda vyplavila sklepy a přízemí domů. Kvůli přepětí při bouřkách bylo poškozeno i mnoho elektrospotřebičů.

Jak správně postupovat při hlášení pojistné události? V první řadě je třeba ji nafotit a současně vytvořit přehled poškozených nebo zničených věcí. Ideálně i s nákupními doklady. Škodu můžete pojišťovně oznámit buď telefonicky nebo prostřednictvím webu, případně i písemně.

Pokud klientům vítr poškodil nebo úplně odnesl střechu, je třeba ji nafotit a hned poté alespoň provizorně přikrýt, aby jim mezitím do domu například nenapršelo. Allianz jim v takovém případě zaplatí i tzv. zachraňovací náklady. V každých pojistných podmínkách je totiž věta o tom, že klient musí zabránit následným škodám.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.