« Zpět

Nechcete v Itálii platit pokutu 150 euro? Pak nezapomeňte na anglický doklad od pojišťovny. Ve Slavii jej dostanete automaticky

| 27. ledna 2022 - 10:00 | Zprávy

Povinný dvojjazyčný certifikát o sjednaném odpovědnostním pojištění, který po lyžařích od začátku tohoto roku vyžaduje nová italská legislativa, získávají klienti Slavia pojišťovny automaticky. Pojišťovna jej navíc neomezuje pouze na Itálii. Je totiž pravděpodobné, že s tímto požadavkem časem přijdou i jiné země. Brzy jej navíc získají nejenom držitelé cestovního pojištění s odpovědností, ale také ti, kterým třeba tohle riziko kryje jejich pojištění majetku. Potvrzení jim Slavie vydává jak v češtině, tak v angličtině.

V Itálii musí mít kromě tohoto dokumentu všichni lyžaři a snowboardisté do 18 let také helmu a rovněž si musí ohlídat, kdy si naposledy dali alkohol. Půl promile je ještě v pořádku, ale nad tuto hranici už riskují pokutu až 1000 euro a pokud budou mít více než 0,8 promile, půjde o trestný čin. Lyžování bez dokladu o odpovědnostním pojištění strážci italských zákonů oceňují pokutou 150 euro.

Pojištění odpovědnosti je v podstatě stejná pojistka, kterou znají motoristé pod názvem povinné ručení, a zatímco cestovním pojištěním chrání turisté sami sebe, odpovědnostním pojištěním naopak ochraňují své okolí. Pokud někomu na sjezdovce něco provedou, nebudou desetitisícové či statisícové částky platit z vlastní kapsy, ale pobyt v nemocnici, léčení nebo třeba ušlý zisk poškozeného lyžaře za ně zaplatí právě jejich pojišťovna.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.