« Zpět

Neobvyklé spojení operativního leasingu a taxislužby

| 12. února 2015 - 11:15 | Zprávy | Leasing

Společnost LeasePlan a Kurýr Taxi spojila ekologie i nové technologie. LeasePlan podpořila nový projekt ekologické městské mobility upTAXI, který je realizován prostřednictvím společnosti Kurýr Taxi. Její vozy Toyota Auris Hybrid Touring Sports s plně hybridním pohonem jsou provozovány formou operativního full service leasingu, na který se LeasePlan specializuje. Spojení operativního leasingu a taxislužby přitom není obvyklé.

Poskytovatelé operativního leasingu jsou z obav ze ztrátovosti obchodů ke spolupráci s taxislužbami zdrženliví. Důvodem je vysoká rizikovost provozu vozidel taxi, která jsou vystavována extrémní zátěži, a je tak obtížné odhadnout jejich zůstatkovou cenu po skončení pronájmu.
 
„U společnosti Kurýr Taxi nás ale zaujala její dlouhodobá vize založená na ekologickém přístupu k mobilitě a využívání nejnovějších komunikačních řešení. Shoduje se totiž se strategií LeasePlanu, který tyto oblasti intenzivně rozvíjí. Není proto divu, že jsme si se zástupci Kurýr Taxi padli do oka,“ říká obchodní a marketingový ředitel LeasePlanu Vladan Jesenský.
 
Spolupráce obou firem začala v srpnu 2014, kdy LeasePlan profinancoval prvních dvacet hybridních Toyot. Postupně by k nim mělo přibýt dalších padesát stejných automobilů. Všechny jsou provozovány v rámci produktu Comfort Plan, v němž LeasePlan po celou dobu pronájmu garantuje výši měsíční splátky, která zahrnuje i všechny běžné náklady na provoz automobilu. Klient tak nad rámec splátky platí v podstatě pouze pohonné hmoty.
 
Projekt upTAXI představily společně Toyota Motor Czech, upTAXI CR, Kurýr Taxi, Toyota Louwman a LeasePlan včera (10. února) v Praze. Projekt nabízí široké veřejnosti uživatelsky jednoduchou mobilní online aplikaci pro OS Android a iOS, která umožňuje zákazníkům vybrat požadovaný vůz podle vzdálenosti (nejbližší automobil) nebo podle typu vozu, a to včetně ekologicky šetrných hybridních Toyot. Objednáním vozu přes aplikaci upTAXI navíc zákazník získává odměny v podobě speciálních voucherů. Ty může využít nejen při objednání nové jízdy, ale také při nákupu u vybraných obchodníků.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Chci s vami spolupracovat

Chci spolupraci