« Zpět

ČSOB Leasing spustil novou internetovou prezentaci s interaktivním průvodcem pro zákazníky

| 11. května 2010 - 10:41 | Zprávy | Leasing

Společnost ČSOB Leasing, dlouhodobě největší leasingová společnost v České republice, publikovala nové internetové stránky na adrese www.csobleasing.cz a www.csobautolease.cz. Weby ČSOB Leasing upoutají jak zcela novým moderním designem, tak rozšířeným obsahem a novou přehlednější strukturou. 

Společnost ČSOB Leasing, dlouhodobě největší leasingová společnost v České republice, publikovala nové internetové stránky na adrese www.csobleasing.cz a www.csobautolease.cz. Weby ČSOB Leasing upoutají jak zcela novým moderním designem, tak rozšířeným obsahem a novou přehlednější strukturou. Na obou stránkách byla spuštěna unikátní funkcionalita interaktivního průvodce financováním ČSOB Leasing, jež zákazníkovi nabídne přímý kontakt na konkrétního obchodního zástupce společnosti v daném regionu nebo prodejce automobilů či strojů. Zákazník tak může rychle a jednoduše získat konkrétní a přesnou nabídku financování předmětu, který si chce pořídit formou leasingu nebo úvěru.
Internetové stránky leasingové společnosti jsou většinou koncipovány čistě jako informační portál, kde zákazník – zájemce o financování získá informace o možnostech a výhodách financování, produktech, akčních nabídkách a řadu dalších informací, v nichž se však musí sám zorientovat a selektovat je podle svých potřeb. Vzhledem k šíři nabídky a rozsahu různých financovaných komodit, pro něž ČSOB Leasing nabízí financování, je i objem a odbornost informací značná. Zákazník je pak často odkázán pouze na doporučení poskytnuté prodejcem u dealera, který je však odborníkem na automobily či stroje a o finančních produktech a jejich dopadech na konkrétní potřeby zákazníka má většinou jen orientační představu.
Průvodce na webu ČSOB Leasing interaktivním způsobem od zákazníka zjistí, co chce financovat (osobní, užitkový nebo nákladní automobil, flotilu automobilů, stroj či zařízení), zda je podnikatel či nepodnikatel, z jakého je regionu, a nabídne mu několik možností přímého kontaktu na ČSOB Leasing. Zákazník si zvolí, zdali bude sám kontaktovat regionálního obchodního zástupce ČSOB Leasing, který je odborníkem na financování poptávaného typu předmětu, nebo zda chce být kontaktován obchodním zástupcem později, případně mu průvodce nabídne seznam prodejců automobilů a strojů v jeho regionu. Navíc průvodce nabízí vzorové kalkulace, informace o produktech, akčních nabídkách a další užitečné a relevantní informace. „Zákazník, který potřebuje získat informace o financování konkrétního předmětu, se tak nemusí, nechce-li, zabývat analýzou velkého množství informací kolem, které v danou chvíli ani nepotřebuje a které často mohou odvést jeho mysl jinam, a naopak získá i s úsporou času kvalifikované informace přímo u odborníka na financování dané komodity. K prodejci automobilů nebo strojů tak jde již se svou konkrétní představou o podobě financování,“ říká marketingový ředitel ČSOB Leasing Petr Neuvirth.
V praxi existují na stránkách leasingových společnostíi tzv. orientační kalkulačky, které však zákazníkovi v případě financování předmětu na leasing nebo úvěr většinou nenabízejí konkrétní přesnou kalkulaci jím vybraného předmětu, ale slouží jen k hrubé finanční orientaci. Často se však konkrétní kalkulace financování u dealera značně liší, proto také ČSOB Leasing leasingovou kalkulačku na svých stránkách nenabízí.
„Podobnou funkcionalitu, jako je interaktivní průvodce ČSOB Leasing, jsme nezaznamenali na žádném jiném českém webu, jenž se zabývá financováním. Cíl je jednoduchý – chceme, aby se zákazník co nejrychleji dostal k informacím, které potřebuje. V interaktivním průvodci tedy s cílem dále zkvalitnit zákaznický komfort měříme i to, jaké informace zákazník nejčastěji hledá a kudy v celé navigaci interaktivního průvodce prochází. Proto celou strukturu průvodce průběžně aktualizujeme, aby sledovala požadavky a preference zákazníků. Věříme, že interaktivní průvoce bude pro zákazníky ČSOB Leasing skutečným pomocníkem,“ řekl Michal Kříž, CEO společnosti První multimediální, jež internetové stránky vytvořila.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.