« Zpět

UniCredit Leasing a zvýhodněné financování od Evropské investiční banky přináší novinky

| 29. července 2010 - 9:31 | Zprávy | Leasing pro podnikatele

Společnost UniCredit Leasing pokračuje v nabídce zvýhodněného financování s Evropskou investiční bankou (EIB) další refinanční tranží ve výši 70 mil. EUR, což je zhruba 1,8 mld. Kč.


Refinanční tranže ve výši 70 mil. EUR (1,8 mld. Kč) pro malé a střední podniky
Více firem může získat zvýhodněné financování díky změkčení podmínek definujících malé a střední podniky (SME)
Do zvýhodněného financování zařazeny i předměty 3. odpisové skupiny
V loňském roce ušetřili klienti UniCredit Leasing na splátkách díky EIB 25mil. Kč
O zvýhodnění může nyní žádat větší množství firem než doposud rozšířením programu na financování předmětů zařazených do 3. odpisové skupiny a změnou podmínek týkajících se definice malých a středních podniků. V roce 2009 ušetřili klienti UniCredit Leasing díky podpoře EIB na splátkách celkem 25 mil. Kč. Porota prestižní soutěže o nejlepší finanční produkt Zlatá koruna zařadila letos tento produkt od UniCredit Leasing na první místo v kategorii Leasing pro podnikatele.
Novinky v podmínkách EIB
Pro další období rozšířila EIB okruh firem, které mohou zvýhodněné financování získat a také zařazení předmětů splňujících podmínky pro financování.
SME zaměstnávající méně než 250 osob, ve skupině firem s více než 250 zaměstnanci:
Doposud byly vyloučeny firmy, které sice splňovaly podmínku zaměstnávání méně než 250 osob, ale pokud byly součástí skupiny firem s vyšším počtem zaměstnanců, pak jim EIB zvýhodnění nepřiznala. Nyní díky evropskému konceptu konvergenčních regionů, kam patří všechny kraje České republiky s výjimkou Prahy, podporu získají i ty malé a střední podniky, které náleží do skupiny firem s počtem pracovníků nad 250. „Pro mnohem větší počet firem v mimopražských regionech se touto úpravou otevírá možnost získat zvýhodnění od EIB,“ vysvětlil Jaroslav Jaroměřský, výkonný ředitel UniCredit Leasing. „Zvýhodněné financování s podporou EIB může znamenat při financování stroje v hodnotě 1mil. Kč úsporu až 30 000 Kč,“ dodal Jaroslav Jaroměřský.
Nově i předměty ve 3. odpisové skupině:
Nejen při financování auta, dopravní techniky a strojů nebo zařízení spadajících
do 1. a 2. odpisové skupiny mohou firmy žádat o podporu EIB. Nyní se okruh předmětů rozšířil o 3. odpisovou skupinu, kam patří například elektromotory, lokomotivy, lodě, rypadla, jeřáby apod.
Postup získání podpory
UniCredit Leasing vyřídí veškeré náležitosti nutné k získání podpory od EIB za své klienty a všechny dokumenty jsou v českém jazyce. Zvýhodněné financování lze využít na nákup strojů a zařízení i dopravní techniky. Není jej možné využít na projekty eticky nebo mravně kontroverzní, kam patří například výroba zbraní, hazard, zpracování tabákových výrobků apod. Minimální doba splácení ve formě měsíčních nebo čtvrtletních splátek je stanovena na 24 měsíců a maximální do 72 měsíců, u třetí odpisové skupiny to je až 84 měsíců.
Refinancování je primárně vedeno v českých korunách.
Nabídka zvýhodněného financování s podporou EIB je k dispozici nejen na pobočkách UniCredit Leasing, ale také u spolupracujících partnerů a prodejců.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.