« Zpět

LeasePlan v roce 2014 dosáhl čistého zisku 372 mil. eur

| 16. února 2015 - 12:58 | Zprávy | Leasing pro podnikatele

Globální jednička v oblasti správy firemních automobilových flotil společnost LeasePlan Corporation loni dosáhla čistého zisku 372 milionů eur. To představuje meziroční navýšení o 46 milionů eur, tedy o 14 %.

Na konci roku 2014 měl LeasePlan ve své flotile 1,42 milionu vozů, tedy o 53 tisíce více než rok předtím. Vůbec poprvé tak počet vozidel ve správě překonal rekordní předkrizovou úroveň z roku 2008, kdy se LeasePlan staral o 1,39 milionu automobilů. V závěru loňského roku pak ve 32 zemích pěti kontinentů zaměstnával 6838 lidí, o 267 více než na konci roku 2013.
 
„LeasePlan v roce 2014 pokračoval ve velmi dobrém vývoji. Výkonnostní ukazatele za loňský rok mimo jiné jasně dokumentují výhody vyplývající z geografické diverzifikace naší skupiny,“ prohlásil generální ředitel LeasePlan Corporation Vahid Daemi.
 
Úspěšný rok má za sebou i česká pobočka skupiny LeasePlan, která loni dosáhla čistého zisku ve výši 259 milionů korun, což je podobný výsledek jako v roce předchozím. Více než 4% růst firemní flotily, kterého česká pobočka loni dosáhla, byl vůbec nejvyšší za posledních sedm let.
 
„V roce 2014 se nám po delší době podařilo dosáhnout významnějšího růstu portfolia. Věříme, že v letošním roce bude dynamika tohoto růstu ještě větší. Finanční výsledky za rok 2014 předčily naše očekávání, a to zejména díky dobré ekonomické situaci na trhu ojetých vozidel,“ konstatoval finanční ředitel společnosti LeasePlan Česká republika Martin Brix.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.